Çocuğunuzun ameliyatını kışın yaptırın

Güncelleme Tarihi:

Çocuğunuzun ameliyatını kışın yaptırın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 13:16

ÇOCUKLARDA sünnet, geniz, eti, bademcik gibi cerrahi operasyonların kış mevsimininde yapılması önerildi. Nedeni ise ameliyatlarda enfeksiyon riskinin, sıcak mevsimlere göre daha az olması.

Haberin Devamı

Medical Park Tarsus Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cemal Parlakgümüş, sömestr tatilinde ameliyat olan çocukların 2-7 gün içinde günlük hayatına dönebileceğini söyledi. Parlakgümüş, çocuklarda sünnet, hipospadias (Yarım sünnet), bademcik, fıtık, geniz eti, dil bağı gibi ameliyatların sömestr tatilinde yapılmasının bir çok yönden avantajlı olduğunu belirterek "Sömestr tatilinde hava soğuk olduğu için ameliyattan sonra enfeksiyon kapma riski en alt düzeye iniyor. Öte yandan çocuk ameliyat olduğunda, operasyonun türüne ve bünyeye göre 2-7 gün arasında günlük hayatına gidebilmeye başlıyor. Dolayısıyla bu dönem yapılan ameliyatlardan sonra çocuklar yeni eğitim döneminde okulunu hiç aksatmıyor" dedi.

SÜNNETTE RİSKE GİRMEYİN

Sünnet konusunda dikkat edilmesi gerekenlere de değinen Parlakgümüş, psikolojik olarak etkilenmeyecek ve kendini hazır hisseden çocukların operasyonunun lokal anestezi, diğerlerinin ise genel anestezi altında gerçekleşmesini önerdi. Başka bir ameliyat yapılırken çocuğun aynı zamanda sünnet işleminin de yapılabileceğini kaydeden Parlakgümüş, şunları kaydetti: "2-5 yaş arası, cinsel kimliğin kazanıldığı yaş olduğu için lokal anestezi önermiyoruz. Ayrıca sünneti kesinlikle hekim yapmalı. İşin ehli olmayan kişilerin yaptığı sünnet operasyonları, geri dönüşü olmayan sıkıntılara yol açabiliyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!