Çizgi filmlere çocuk eli değdi

Güncelleme Tarihi:

Çizgi filmlere çocuk eli değdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 10:59

Çizgi filmlere çocuk eli değdi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ALTINDAĞ Belediyesi'ne bağlı Karapürçek Piri Reis Gençlik Merkezi öğrencileri, Uluslararası Canlandırma Atölyesi'nde çizgi film dersi aldı.

Avusturyalı Animasyon Yapımcısı Roland Schütz eşliğinde çizgi film yapım aşamalarını öğrenen Altındağlı çocuklar, yetenekleriyle dikkat çekti. Gezici Çizgi Film Festivali kapsamındaki etkinliğe yaklaşık 15 çocuk katıldı. Altındağlı çocuklar, hayal dünyalarında canlandırdıkları birbirinden farklı çizgi film kahramanları çizgi filme yansıttı.

ÇOCUKLAR, KAHRAMANLARINI ÇİZGİ FİLME YANSITTILAR

Roland Schütz, çizgi film yapım aşamalarından bahsetti. İlk aşamanın taslak çıkarma işlemi olduğunu belirten Schütz, daha sonra saniyelik bir görüntü için 12 ayrı çizime ihtiyaç duyulduğunu aktardı. Schütz, ardından figürlerin çizildiğini ve bu figürleri fotoğraflayarak birleştirdiklerini söyledi. Son aşama olarak gerekli sesleri çizim üzerine yerleştirdiklerini dile getiren Schütz, çizgi filmlerin bu şekilde yapıldığını kaydetti. Schütz, Altındağlı çocukların çok güçlü bir hayal dünyasına sahip olduğunu ifade ederek çocukların birbirinden farklı çizgi film kahramanları yarattığına dikkat çekti. Çocukların grup halinde iş yapabilme becerisine de değinen Schütz, bu çocuklar arasından yetenekli animasyon sanatçılarının çıkabileceğini vurguladı.

KENDİ ÇİZGİ FİLMLERİNİ KENDİLERİ YAPTI

Karapürçek Piri Reis Gençlik Merkezi öğrencilerinden Damla Beyazıt, duygularını, "Kendi çizgi filmimi kendim yaptım. Bana ait bir kahramanım oldu. Çok keyif aldım. Her şeye kendim karar verdim. Beğenmediğim zaman silip tekrar yaptım. Bu derste televizyondaki çizgi filmlerin nasıl yapıldığını öğrendim. Düşüncelerimizi önce kâğıda aktardık. Sonrada sıradaki hareketi çizdik. Bunların hepsini arka arkaya getirip birleştirdik. İlk defa böyle bir eğitim aldım. Gençlik merkezinden çok memnunum" diyerek anlattı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!