Çıldır Gölü'nde kar altında atlı kızak keyfi

Güncelleme Tarihi:

Çıldır Gölünde kar altında atlı kızak keyfi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2015 11:41

- Yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü üzerinde, lapa lapa kar yağışı altında atlı kızak, turistlerin ilgisini çekiyor

Haberin Devamı

ARDAHAN (AA) - Yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü üzerinde atlı kızaklar lapa lapa yağan kara rağmen gezinti yapıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü'nün yüzeyi buzla kaplandı. Buz kalınlığı yer yer 40 santimetreye ulaştı. Soğuk hava ve kar yağışına rağmen yerli ve yabancı turistler fotoğraf çekiyor, kızaklara binmenin keyfini yaşıyor.

Atlı kızakçılardan Tekin Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekmeklerini soğuktan ve kardan çıkardıklarını belirterek, "Bugün görüldüğü gibi kar lapa lapa yağıyor ama biz yine buradayız, buzun üzerindeyiz. Yeter ki insanlarımız gelsin, Çıldır Gölü'nü görsün. Biz, onları en zor şartlarda da olsa gezdirmek isteriz. Misafirlerimiz bu doyumsuz manzarayı yaşasın. Güneşli havada ayrı bir güzel, kar yağarken de ayrı bir güzellik ortaya çıkıyor" dedi.

Haberin Devamı

Gölün tabii güzelliğe sahip olduğunu ifade eden Akçay, atlı kızaklarla hem para kazandıklarını hem de Çıldır Gölü'nü tanıttıklarını söyledi.

Tuncay Aydemir de 15 yıldır bu işi yaptığını belirterek, bir gezintiye 20 lira aldıklarını, önceliklerinin Çıldır Gölü'nü tanıtmak olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!