Çıkış yolu galibiyet

Güncelleme Tarihi:

Çıkış yolu galibiyet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 13:17

Takımıyla çıktığı 3 maçta; iki yenilgi ve 1 beraberlik alan Teknik Direktör Mehmet Özdilek, milli maç arasına kazanmanın verdiği yüksek moralle girmek istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Süper Ligin 7. haftasında sahasında kendisi gibi alt sıralardan uzak durmaya çalışan Kayserispor’u ağırlayacak olan Gençlerbirliği, çıkışa geçmek için mutlak galibiyet hedefliyor. Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, kazanma odaklı oynayacaklarını vurgulayıp, “Bu maçtan sonra milli maç arasına giriyoruz. Bu süreci iyi değerlendirmek için öncelikle önümüzde oynayacağımız maçı kazanıp, moral bulmamız gerekiyor. Bunu yapacak güce ve inanca sahibiz” diye konuştu.
Gençlerbirliği’nde daha önce göreve geldiği dönemde de benzer bir puan tablosu ile karşı karşıya kaldığını hatırlatan Özdilek, şunları söyledi:
“6 maç sonunda elde ettiğimiz puan 4. Kayıp puan ise 14. Gençlerbirliği kalitesinde bir takım için kaybedilen puanın fazla olduğunu söyleyebilirim. Ancak karamsar değiliz. Ligin başında bu tür kayıplar yaşanabilir. Önemli olan moralimizi, motivasyonumuzu bozmadan önümüze güvenle bakabilmek. Kayserispor da bizimle aynı durumda. Sadece bir puan farkla bir basamak üzerimizdeler. İki takım açısından da kritik bir 90 dakika olacak. Kazandığımız takdirde, diğer maçların da sonuçlarına göre 3-4 basamak birden yükselme şansımız olabilir. Bu düşünce ile mücadele edeceğiz. Üç maçtır buradayız ve galibiyetle tanışamadık. Bu zinciri, Kayserispor maçında kırmayı hedefliyoruz.”
Gençlerbirliği’nde sakatlıkları süren Djalma Campos ile Halil İbrahim Pehlivan forma giyemeyecek. Soğuk algınlığı geçiren ve 4 gün tedavi gören El Kabir, önceki gün idmanlara çıkmaya başlarken, forma giyecek hale geldi. 19 Mayıs Stadı’nda bugün saat 19.00’da başlayacak mücadeleyi, Halil Umut Meler yönetecek.

Haberin Devamı

REKABETTE GENÇLER ÖNDE

İki takım daha önce resmi maçlarda 59 kez karşılaşırken, Gençlerbirliği 22, Kayserispor ise 20 galibiyet aldı. 17 maç berabere sonuçlandı. Ankara’daki 29 kapışmada ise Başkent ekibi sahadan 13 kez üstün ayrılırken, 7 maçı kaybetti, 9 karşılaşmada ise berabere kaldı. İki takım arasında son oynanan Süper Lig maçını Kayserispor evinde 1-0 kazanırken, Gençlerbirliği’nin başında teknik adam olarak Mehmet Özdilek bulunuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!