Çiçekdağı'nda, "Sivas" filminin özel gösterimi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Çiçekdağında, Sivas filminin özel gösterimi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 17:14

- Belediye Başkanı Deniz, yönetmen Müjdeci'ye plaket verdi

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde, yönetmen Kaan Müjdeci'nin ilk uzun metrajlı filmi "Sivas" için özel gösterim yapıldı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda organize edilen gösterimin ardından Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz, yönetmen Müjdeci'ye ve filmin 71. Venedik Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'nü kazanan çocuk başrol oyuncusu Doğan İzci'ye plaket verdi.

Başkan Deniz, Müjdeci ve ekibini, filmin başarısı dolayısıyla tebrik ederek, "Film, küçükken yaşadığımız olayları anlatıyor. Kaan kardeşimizin bu filmi imkansızlıklar içinde çektiğini biliyorum. Film, bizleri dünyaya duyurdu" dedi.

Müjdeci de filmi çocukluğunun geçtiği yerlerde çektiğini belirterek, "Çocukluk yıllarımda biriktirdiğim anılardan oluşan bir film çektik. Filmin elde ettiği başarı sadece benim değil, ekibin ve bizlerden evini, köpeğini esirgemeyen Küçük Nefes köyü halkının başarısıdır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Başkan Deniz'e ve ilçe halkına destekleri için teşekkür eden Müjdeci, "Başkanımız İsmail Deniz'in verdiği plaket, Venedik'te verilen ödülden daha manalı geliyor. İnsanın yıllar sonra doğduğu topraklardan ödül alması daha manalı" dedi.

Filmi Doğan İzci'nin ailesi ve davetliler izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!