CHP'de kadın atağı

Güncelleme Tarihi:

CHPde kadın atağı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

CHP 18 Nisan seçimleri için kadın adayları ile diğer partileri solladı. Dün, kadın adayları tanıtım amacıyla CHP İl Merkezi'nde yapılan basın toplantısında CHP Kadın Kolları Başkanı Güldal Okuducu, partisine milletvekili aday adayı olmak için Türkiye genelinde yüz kadının başvurduğunu söyledi. 100 milletvekili aday adayının olduğu İstanbul'da ise 20 kadının milletvekili aday adayı olduğunu belirten Okuducu, CHP'nin belediye meclisi ve il genel meclisi kadın aday adayları sayısının milletkili aday adayları ile İstanbul'da 300'ü bulduğunu, bunun da kadın aday sırasında CHP'yi ilk sıraya taşıdığını vurguladı. Bu arada Şişli Belediye Başkanlığı için CHP'den aday adayı olan Fatma Girik'in adaylığı, partinin atama yoluyla aday göstermeye karar vermesiyle kesinleşti.

İŞTE KADIN ADAYLAR

Ön seçime katılacak milletvekili aday adayları şöyle: Birinci bölge: Elif İldan, Necmiye Tıngöy, Lütfiye Usluer, Rukiye Erdem, Sabiha Kılıç, Kıymet Elmas, Feride Övün, Sevil Öztürk. İkinci bölge: Eşref Nilgün Aksöz, Meral Kaypakoğlu, eski Devlet Bakanı Aysel Baykal, Mine Hafize Al, Vildan Özdemir, Sevim Korugan, Reyhan Durmuş, Gülfidan Işık. Üçüncü bölge: Muazzez Çelebi, Sırma Doğan, Nuray Ünal, Kıymet Özgür

Toplantıda, CHP'nin il genel meclisi ve belediye meclisi üyesi aday adaylarının ise ‘eğilim yoklamasıyla’ aday olabilecekleri belirtildi.

Fato kararsız

Bodrum'da bulunan Fatma Girik, adaylığı konusunda Hürriyet'in sorularını telefonla yanıtladı. 1989-1994 arasında SHP'li olarak Şişli Belediye Başkanlığı yapan Girik, yaptığı bir dizi film anlaşmasını da iptal etmesi gerektiğini, seçimde aday olmasının sağlığı ve bu sözleşmeye bağlı olduğunu söyledi.

KA-DER'den destek

KA-DER (Kadın Adayları Destekleme ve Eğitim Derneği) yöneticilerinin de ellerinde ‘Kadın milletvekili istiyorum’, ‘Kadın belediye başkanı istiyorum’ pankartlarıyla katıldığı toplantıda, kadın adaylar birer konuşma yaptı. Güngören Belediye Meclis üyeliği adayı Fethiye Sönmez (üstte, sağda) gibi şıklıklarıyla da dikkat çeken adaylar, kazanacaklarına inanıyorlar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!