CHP sandık başında gergindi

Güncelleme Tarihi:

CHP sandık başında gergindi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2017 15:44

CHP sandık başında gergindi

Haberin Devamı

CHP Gaziemir, Buca, Bayraklı ve Balçova'da ilçe kongrelerini yaptı. Buca'da CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in CHP'nin kalesi olmadığını söyledi. Oktay Gökdemir ise iki adaylı yarışta Buca Belediyesi'nin delegelere adaylardan biri lehine mektup gönderdiğini belirterek, buna tepki gösterdi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, mektubun kurye hatasından kaynaklandığını ileri sürdü.

Buca’da ise mevcut ilçe Başkanı Çağdaş Kaya, rakibi Kasım Akdağ’a karşı yarıştı. Kongrenin Divan Başkanlığı’nı İstanbul Milletvekili Eren Erdem yaptı. Erdem, CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasını eleştirerek, "Bugün bir belediye başkanımızı görevden uzaklaştırdılar. Hakkında bir sürü isnatta bulundular. Bulundukları isnatların tamamı mahkemeler tarafından takipsizlik almış. Üstelik iktidarın musallat olduğu mahkemeler tarafından. Niye yaptılar bunu? CHP’nin sabrını sınamaya çalışıyorlar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na nasıl ulaşırız, nasıl ekarte ederiz hesapları yapıyorlar. Kılıçdaroğlu’nun kılına zarar getirmeyi düşünenin dünyayı başına yıkarız" dedi.

"İZMİR, CHP'NİN KALESİ DEĞİL. BUNU AKLINIZDA ÇIKARIN"

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Buca’nın İzmir’in en dinamik, en aktif örgütlerinden biri olduğunu belirterek, İzmir'in CHP'nin kalesi olduğunu öne sürdü. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise Güven’in aksine İzmir’in CHP’nin kalesi olmadığını dile getirdi. Bakan, "İzmir, CHP’nin kalesi değil. Bunu aklınızda çıkarın. Cumhuriyet kurulduğundan itibaren çok partili hayatta sağ partiler de kazandı. Cumhuriyetin ilke ve değerlerinde bir araya gelmezsek merkez sağı bizimle birlikte hareket etmeye davet edemezsek İzmir’de CHP’nin işi kolay değil" dedi.

DELEGEYE MEKTUP

Kürsüye çıkan Oktay Gökdemir, Buca Belediyesi’nden Çağdaş Kaya’nın başkanlığı lehine delegelere mektup gönderildiğini iddia etti. Gökdemir, "Bağımsız bir kongre yapmak zorundayız. CHP delegeleri sandığa gidip özgür iradenizle oy kullanmalısınız. Bu kararda statükoyu korumak için çaba göstermeyin. Bu statükonun bizi getirdiği durum ortada. 67 yıldır iktidar olamıyoruz. Kıyı belediyeleriyle yetiniyoruz. Bizim iktidar olmamız lazım. Tarafsızım diyorlar, seçime karışmayacağım diyorlar. Ama şimdi size belge açıklayacağım. Bu zarf, Buca Belediyesi tarafından gönderilmiş belgedir. Bu belediye hepimizin belediyesidir. Çağdaş Kaya’nın başkanlığı için gönderilmiş mektuptur. Bu nasıl gönderilir? Biri bunun cevabını versin. Aksini iddia eden varsa çıksın burada konuşsun" dedi. Gökdemir’in sözleri sonrasında salonda gerilim tırmandı. Gökdemir’in iddiasına yanıt Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’dan geldi.

"HATA KURYENİN"

Piriştina, zarfları getiren kuryenin CHP İlçe Başkanlığı ile Buca Belediyesi’ni karıştırdığını öne sürerek, "Verilen sipariş sonrasında Buca doğru, ilçe doğru, başkanlık doğru fakat kurum farklı olunca biz de o zaman fark ettik. Kurum olarak yanlış gönderildi. Fatura da CHP İlçe Başkanlığı olarak kesilmiş. Bu yanlış da belediyeye tahsilat yapmaya gelindiğinde anlaşıldı. Konu bundan ibarettir. Oy kullanmaya gelmiş delege arkadaşlarımız içlerini ferah tutsun. Bizim görevimiz hak, hukuk ve adalet sağlamaktır" dedi.

 

ÇARŞAF LİSTEYE SERT TEPKİ

CHP Balçova İlçe Kongresi, Balçova Termal Otel Kardelen Salonu'nda gerçekleşti. Kongrede 2012’den bu yana ilçe başkanlığını sürdüren Aygül Eryılmaz seçime tek aday olarak girdi. Kongrenin divan başkanlığını İzmir Eski Milletvekili Sabri Ergül yaptı. Kongrede bazı partililerin çarşaf liste talebinde bulunmasına karşı kürsüye çıkan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, sert tepki gösterdi. Çalkaya "Kendinize gelin, parti içi yarışı bırakın. Bizim birlik olmamız gerek. Gerekirse ben fedakarlık yaparım. Yerime biri yazılsın. Yarış dışarıda iktidara karşı olur. İl kongresini çarşaf yaptık. Saat 05.00’te oy kullandım. O bile sonuç olmadı. Bizim mücadelemizin iktidara karşı olması gerek. Parti içi yarış yarış nereye kadar" dedi.

GAZİEMİR'DE BAŞKAN ADAYLARI EL ELE

 

CHP Gaziemir İlçe Kongresi'nde 2012’den bu yana ilçe başkanlığı görevini sürdüren Umut Tekin aday olmadı. Kasım Özkan ve Elif Becek başkanlık için yarıştı. Özkan’a İlçe Başkanı Tekin, Becek’e ise Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol destek verdiği öğrenildi. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleşen kongrenin divan başkanlığını CHP İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan yaptı. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, çok kritik dönemlerden geçildiğini belirterek, "Mevcut zaman ve süreçten endişe duyuyoruz. Bugüne kadar şu süreci gözünüzden geçirin. 15 yıldır başımıza gelen her şey planlanmış. Her şey hesaplanmış ve şuan bu ülkeye işkence çektiriyorlar. Bu hükümet döneminde bunların planlarına karşı bir tek dik duran Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Şu seçimi hızlı bir şekilde bitirip asıl mücadelemize devam etmeliyiz. Bizim mücadelemiz iktidar için olmalı. Bu ülkenin üzerine çok ciddi oyunlar oynanıyor. Hepinizin enerjisine, gücüne bu ülkenin ihtiyacı var" dedi.

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin iki adayın ellerini kaldırarak salonu selamlattı, birlik pozu verdi.

BAYRAKLI’DA TÜRKÜLÜ KONGRE

CHP Bayraklı 4. Olağan İlçe Kongresi Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşti. Sanatçı Pınar Bademli Kaya’nın söylediği türküler kongreye renk kattı. Kongrenin divan başkanlığını Rıfat Özer yaptı. Geniş katılımla gerçekleşen kongreye Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper tek aday olarak girdi. Kongre blok listeyle yapılması delegeler tarafından kabul edildi. Oy kullanma işlemi öncesi Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Alper, Gümüşpala Mahallesi Muhtarı İbrahim Balıkçı’nın yakasına altı oklu rozeti taktı.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bugün birlik günü. Çok vahim bir durumdayız. Ben herkesin kişiselliği bir kenara bırakıp birlik olunması gereken zamanın geldiğini ve geçtiğini düşünüyorum. 'Belediye başkanı olayım' diyenler, başka partilere gidip çalıştılar. Parti içi muhalefet burada olur, eleştirir. Ondan sonra partisinin tüm etkinliklerine katılır. Seçilemediği zaman başka partiye gidip çalışanlar düzene yardımcı olurlar. Onlar partili değildirler" dedi.

Alper’in ilçe yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

" Nilgün Alpaslan, Kurtuluş Baytar, Belgin Bıçakçıoğlu, Ramazan Bulut, Mehmet Ceylan, Gülçin Deriner, Cihat Işık, Elif Karakuş, Gül Kaygusuz, Necla Ketenci, Emine Sezinç, Coşkun Şahin, Turgay Topal, Hatice Topbaş, İrfan Toprak, Metin Uyma."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!