CHP: bu tür girişmler demokrasiyi tahrip eder

Güncelleme Tarihi:

CHP: bu tür girişmler demokrasiyi tahrip eder
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 01:17

CHP: bu tür girişmler demokrasiyi tahrip eder

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA)- CHP'liler bu tür girişimlerin geçmişte olduğu gibi demokrasinin tahribatına ve ülkenin geriye gitmesine neden olacağını söyledi.
CHP Genel Sekrekteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, "Demokrasiye yönelik yapılan bu tür girişimler geçmişte olduğu gibi demokrasinin tahribatına ve ülkenin geriye gitmesine neden olmuştur. Genel başkanımız bir açıklama yaptı. Her zaman ve her yerde ve her şekilde parlamenter demokrasinin özgürlükçü demokrasinin egemen olması tek arzumuz tek dileğimizdir" dedi.
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "Bu tehlikeli bir girişim. Ufak bir kalkışmaysa devlet bunu bastırabilir. Demokraiye sahip çıkıyoruz. Bütün darbelere karşı çıktık. Bu ülke darbelerden çok çekmiştir. Her zaman demokrasiden yana tavrımızı koyduk" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "Askeriye içinde yüksek orta kademeli bir hareket gibi görünüyor. Genelkurmay Başkanı'nın nerede olduğu belli değil. Genelkurmay Başkanı olanlara hakim mi? Bilmiyoruz. Bu yapılan Türkiye demokrasisine bir darbe ama konuya hakim değiliz. Umarım can kaybı olmaz. Halkın bir vesileyle canına bir şey olmaz. Öyle olursa darbeyi hazırlayanların içine ne kadar siner o da ayrı bir konu" dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!