GeriSeyahat Cezasız muayene
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Cezasız muayene

Cezasız muayene

Üretimden yeni çıkmış bir araç, teknik bakımdan mükemmeldir. Ancak zamanla, kullanma ve yol koşullarına göre yıpranma başlar. Bu nedenle, belli aralıklarla bakımının yapılması gerekir.

Fren balataları aşınmış bir otomobilin, fren ve durma mesafesi uzar. Trafikte görmek kadar görülebilmek de önemlidir. Farları ayarsız veya sönük olan otomobil, karşıdan gelenler için büyük tehlike yaratır. Stop lambaları yanmayan bir otomobile, arkadaki aracın çarpma olasılığı yüksektir. Sinyal lambaları çalışmayan otmobil şerit değiştirmelerde, sağa ve sola dönüşlerde kazaya sebebiyet verebilir.

YEDEK LASTİK

Çalışmayan bir korna, silemeyen bir silecek, makarası bozuk emniyet kemeri, kusurlu rot, görevini yapmayan cam ısıtıcısı, ayarsız veya kırık aynalar kaza nedenleri arasında sayılar.

Yoldaki kesici ve sivri cisimler, lastiğin patlamasına neden olabilir. Eski ve yıpranmış olması da bunu kolaylaştırır. Lastiklerin içindeki hava, sürekli kontrol edilmeli, her türlü aksiliğe karşı yedek lastik bulundurulmalıdır.

Şehir içi ve şehir dışı trafikte bir sorunla karşılaşmak istemeyen araç sürücüleri, otomobillerinin her parçasının eksiksiz çalışmasına özen göstermelidir. Zamanı geldiğinde ise ‘‘ Teknik araç muayenesi’’ yaptırmalıdır.

Konuk Yazar

Fethi Demirkol / Manavgat Bölge Trafik Başkomiseri

False