Çerkesler 3 kuşakla sezon finalini yaptı

Güncelleme Tarihi:

Çerkesler 3 kuşakla sezon finalini yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 10:52

Çerkesler 3 kuşakla sezon finalini yaptı

Haberin Devamı

Ümit KOZAN/ ANKARA, (DHA)- ANKARA Çerkes Derneği, sezon finali gösterisinde Elbruz, Elbruz Minikler ve Kazbek halk dansları topluluklarıyla 3 kuşak sahnede buluştu.
Elbruz Halk Dansları Topluluğu, 7’den 70’e üç kuşağı bir araya getiren dans gösterileriyle sezon finalini yaptı. Ankara Çerkes Derneği, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Elbruz, Elbruz Minikler ve Kazbek halk dansları toplulukları sezon finalinde yeni koreografileriyle Ankaralıların karşısına çıktı. 7’den 70’e sahnede dans eden Elbruz, Elbruz Minikler ve Kazbek halk dansları toplulukları estetik, çeviklik, hız ve zarafeti danslarıyla bütünleştirdi. Bir yıllık çalışma ve emeğin sergilendiği geceye ilgi büyüktü. Sahneye ilk olarak minikler çıkarken, gecede ünlü Badin Müzik Grubu sahne aldı. Çerkes Derneği bünyesinde çalışmalarını sürdüren keman grubu da hüzünlü 'Çerkes Sürgünü' şarkısını çaldı. Büyüklerin ekibi Kazbek’in oynadığı oyunsa asaleti ve ağırlığı temsil etti. Finali gençler yaptı. 1966 yılından buyana Ankara’da çalışmalarını sürdüren Çerkes Derneği ekipleri Kafkas halklarının özgür kültürünün bir parçası olan dans ve müziği yaşatıp Kafkas kültürünün folklorik değerlerini koruyarak gelecek kuşaklara aktarmayı amaç ediniyor.
Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı (KAFFED) Yaşar Aslankaya ile Ankara Çerkes Derneği Başkanı Murat Özden’in ev sahipliği yaptığı geceye Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra binlerce Ankaralı katıldı. Başkan Yaşar, Çerkeslerin Cumhuriyet’e her zaman sahip çıktığını belirterek, "Çerkesler her zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e, bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıktılar" dedi.
Bu arada Kazbek dansçıları, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Kenan Tavhan’ın fotoğrafını sahneden göstererek dans etmeleri izleyicileri hüzünlendirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!