Cavcav’ın kupa tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Cavcav’ın kupa tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2015 01:28

Kupada yoluna devam eden tek takım olan Gençlerbirliği, 296 bin 200 dolar kazanırken, deneyimli başkan organizasyona eleştiri getirip, “Kupasına mı oynuyoruz, gazozuna mı belli değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası’nda grup maçları tamamlanırken, bu kulvarda yoluna devam eden tek takım olarak Gençlerbirliği kaldı. Gençlerbirliği’nin yanı sıra gruplarda mücadele eden Ankaragücü ve Keçiörengücü, 6. maçlar sonunda defteri kapatırken, 3 ekibin kupa serüveninde kazandığı toplam ödül miktarı, 608 bin 600 dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam içinde 296 bin 200 dolar ile en büyük payı Süper Lig temsilcisi Gençlerbirliği alırken, kırmızı-siyahlıların kulüp başkanı İlhan Cavcav, hem ekonomik katkıya hem de takımın ilk 16’ya kalmasına rağmen, kupa organizasyonuna eleştiri getirdi. Cavcav, ‘Kupasına mı oynuyoruz, gazozuna mı’ belli değil çıkışı ile dikkat çekti.
Gençlerbirliği, Kupada H Grubu’nda oynadığı 6 maçta; 3 galibiyet ve 3 beraberlik alıp 12 puan topladı ve gruptan lider çıktı. Toplam 296 bin 200 dolar kazanan kırmızı siyahlılar, 3. tur primi olarak 26 bin 200 dolar, grup aşamasına kaldığı için de 40 bin dolar aldı. Grupta elde ettiği 3 galibiyet için (40 bin x 3) 120 bin dolar, 3 beraberlik için de (20 bin x 3) 60 bin dolar alan Başkent ekibi, turu geçip top 16 turuna kaldığı için de 50 bin dolar ödül elde etti. İrfan Buz’un talebeleri, çeyrek finale yükselmeleri halinde ise kulübe 100 bin dolar daha kazandıracak.

Haberin Devamı

İKİNCİ LİG EKİPLERİ 312 400 DOLAR KAZANDI

2. Lig Beyaz Grupta yer alan Keçiörengücü, Kupada gösterdiği çıkış ile dikkat çekti. Mor beyazlılar, Trabzonspor ve Akhisar Belediye gibi Süper Lig temsilcilerinin arasında, başarılı bir performans sergiledi. 6 maç sonunda, 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi ile 6 puan toplayan Keçiörengücü, 3. tur primi olarak 26 bin 200 dolar, grup aşamasına kaldığı için de 40 bin dolar alırken, galibiyet için 40 bin, 3 beraberlik içinde toplam 60 bin dolar kazanıp, kupa macerasında kasasına 166 bin 200 dolar koydu.
Ekonomik sıkıntıya rağmen, hem lig hem de kupada mücadelesi veren Ankaragücü; 1 galibiyet aldığı kupa serüveninde, üçüncü tur primi olarak 26 bin 200, grup aşamasına katılma primi olarak 40 bin, grupta elde ettiği bir galibiyetten 40 bin ve iki beraberlikten de 40 bin dolar olmak üzere, toplam 146 bin 200 dolar kazandı.

Haberin Devamı

GRUP SİSTEMİ İLE KUPANIN PRESTİJİ DÜŞÜRÜYOR

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, kupaya ilişkin olarak, “Gazozuna mı oynuyoruz, kupasına mı belli değil” eleştirisi getirdi.
Cavcav, kupanın kulüplere ek masraf getirdiğine dikkat çekip, şunları söyledi:
“Bir maça gidiyorsunuz, masrafınız gelirinizden fazla. Astarı yüzünden pahalıya geliyor, adeta gazozuna kupa. Yedeklerle çıksan bir dert çıkmasan başka. Kim bilir kaç futbolcu maçlarda sakatlandı. Statü sürekli değişiyor. Bırakın statüyü, finali hep aynı tarihte, aynı şehirde oynayan ülkeler var. Türkiye Kupası Finali, Türkiye’nin başkenti Ankara’da oynanmalı. Statüsüyle senede bir oynarsanız kupanın prestiji kalmaz. Gazozuna mı oynuyoruz, kupasına mı belli değil. Şu İstanbulluları kaç defa karşılaştırabilirim diye statü icat ediyor. Elli tane maç oynandı gruplarda. Tribünde yüz bin kişi seyretmiş midir? Emin değilim. Maç sayısı artıyor, kulüplerin giderleri de artıyor. Maç trafiği artıyor, zemin bozuluyor, sakatlıklar artıyor. Maç sayısının fazlalığı kupanın itibarını zedeliyor. İnanın ben bile hepsine yetişemiyorum. Oysa az maç olsa, kupada heyecan çok daha yüksek olur.

KUPAYI KALDIRAN EKİP 2,5 MİLYON DOLAR ALACAK

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası’nda grup maçları sonunda en çok puanı (13) toplayan Çaykur Rizespor en fazla geliri elde eden takım oldu. Kupada, çeyrek finale kalan 8 kulübe 100 bin dolar katılım bedeli ile maç başına galibiyette 150 bin dolar, beraberlikte 75 bin dolar ödenecek. Yarı finalde 150 bin dolar garanti para alacak 4 takım, galibiyet halinde 200 bin dolar, beraberlikte ise 100 bin doları kasasına aktaracak. Türkiye Kupası’nı kazanan takım 2 milyon 525 bin dolar, finalde kaybeden kulüp de 1 milyon 135 bin doların sahibi olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!