Çatalağzı termik santralini incelediler

Güncelleme Tarihi:

Çatalağzı termik santralini incelediler
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2018 14:17

Çatalağzı termik santralini incelediler

Haberin Devamı

Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),(DHA)-TEKİRDAĞ'ın Kapaklı ilçesi Belediyesi’nin organizasyonunda termik santral bölgesinde inceleme yapmak amacıyla gerçekleştirilen Zonguldak gezisinde Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Kapaklı halkı termik santralin bulunduğu Çatalağzı’nı gezdi.

Çatalağzı’na giden heyeti Belediye Başkanı Adnan Akgün karşılarken, belediye düğün salonunda termikle alakalı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma gerçekleştiren Başkan Akgün “Çok kapalı bir havada geldiniz. Açık bir havada gelmiş olsaydınız Zonguldak’ın, Çatalağzı’nın yaşadığı sıkıntıyı çok daha net görme imkanınız olurdu. Bu işin siyasetinin olmadığını ifade etmek istiyorum. Ne güzel sağlık noktasında hepiniz bir araya gelip buraya geldiniz. Her partiden, her renkten insanlarla bir heyet halinde ilçemize geldiniz.Sağlığın siyaseti olmaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sosyal bir devlet. Sağlıklı bir çevrede yaşamak anayasal bir hak” dedi.

Partilerin bir araya gelmesiyle birlikte Samsun Terme’de yapılması iptal edilen termik santral örneğini katılımcılarla paylaşan Akgün “ Terme’de termik santral projesi Danıştay kararıyla iptal edildi. Terme’de AK Partili belediye başkanı var. Kendisine ulaştık, bunu nasıl başardıklarını sorduk. AK Parti, CHP ve MHP olmak üzere 3 partinin milletvekilleri ortak hareket etmişler, karşı duruş sergilemişler ve olayı iptal ettirmişler. Halkı, sivil toplum örgütlerini, siyasileri bir araya getirmek gerekiyor. Bu birliktelik sağlanmazsa sonuç almak çok zor” diye konuştu.

Çatalağızına girişten itibaren soluma konumunun değiştiğini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Hemen ağzınız kurumaya başlıyor. Sık sık su içme ihtiyacı duyuyorsunuz. Bildiğiniz gibi bilhassa kıyı bölgelerdeki belediyeler 1/100000’lik planlar, 1/25000’lik planlar, 1/5000’lik planlarla ilgili tamamıyla bakanlık yetkili. Bize sorulduğunda biz itiraz ettik. Buraya termik santral yapılmasını istemiyoruz dedik. Uygun değil kesinlikle yapılmamalı dedik. Çerkezköy Belediyesi, Kapaklı Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itiraz etti. Fakat itirazımız kabul görmedi” dedi. Mandalı “Çerkezköy’de yapılması planlanan ÇED Halkın Katılımı toplantısının yapılamadığını, bakanlık yetkilileri tarafından ‘Toplantı açıldı. Halk bilgilenmek istemediği için toplantı kapatıldı’ şeklinde bir tutanak tutuldu. Kapaklı’da 81 ilden vatandaşımız var. Sivil Kuruluş erkanı ve tüm derneklerle toplantı yaptığımda vatandaşlarımızdan bir tanesi termik santrali desteklemedi. Ama şu var demokrasiden uzak korkak bir toplum olduk. Demokrasiyi biraz daha benimsemeliyiz. Birbirimizi tanımlamalıyız. Bu işin partisi yok. İnsan sağlığı odaklı birleştiğimiz tek nokta insan” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!