Carter: ABD ortak tehditlere karşı Türkiye ile yan yana olacak

Güncelleme Tarihi:

Carter: ABD ortak tehditlere karşı Türkiye ile yan yana olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 17:45

Carter: ABD ortak tehditlere karşı Türkiye ile yan yana olacak

Haberin Devamı

Can Emir / İstanbul, 21 Ekim (DHA) - ABD Savunma Bakanı Ash Carter, ABD'nin ortak tehditlere karşı Türkiye ile yan yana olacağını söyledi.

Pentagon Basın Sözcüsü Peter Cook, Carter'ın bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Bianali Yıldırım ve Savunma Bakanı Fikri Işık ile görüşmesinin ardından bir basın açıklaması yaptı.

Cook açıklamada, Carter'ın verimli geçen görüşmelerinde, iki ülke arasındaki uzun süreli ve stratejik ittifaka desteğini yineleyerek, ABD'nin ortak tehditlere karşı Türkiye ile yan yana olacağını söylediğini aktardı.

Görüşmelerde IŞİD ile mücadelenin masaya yatırıldığını belirten Cook, Carter'ın Dabık'ın örgütün elinden kurtarılması nedeniyle Erdoğan'ı kutladığını vurguladı. Cook, Fırat Kalkanı operasyonunu kazanımlarının pekiştirilmesinin öneminin de ele alındığı görüşmelerde Türk ve Amerikalı yetkililerin IŞİD'nin koalisyon güçlerince nihai yenilgiye uğratılması da dahil olmak üzere ortak çıkarları ilgilendiren konularda teması sürdürmeyi kararlaştırdığını da açıkladı.

Cook açıklamada, her iki tarafın da, IŞİD ile olan mücadelede yakın koordinasyon ve koalisyon şeffaflığı dahil olmak üzere, ortak paydalar konusunda irtibat halinde olmak konusunda anlaştıklarını belirtti.

Açıklamaya göre, darbe girişiminde zarar gören Meclis binasını da ziyaret eden Carter, demokratik bir seçimle başa gelen hükümeti ve demokrasiyi savunurken hayatlarını kaybedenlere başsağlığı diledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!