Çankaya’nın çilesi

Güncelleme Tarihi:

Çankaya’nın çilesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2014 01:03

Bayan hentbol takımının Avrupa macerası dramatik anlara sahne oldu. 31 Ocak’ta biten transfer dönemi öncesinde son anda takım değiştiren oyuncular, EHF Kupası maçlarında Jolidon’a karşı forma giydi.

Haberin Devamı

ERKEK VOLEYBOL TAKIMI, ZİRAAT BANKASI MAÇINA SON ANDA İKNA EDİLEREK ÇIKMIŞTI.


Ekonomik sıkıntılar kulüpleri zor durumda bırakırken, bu konuda en büyük darbeyi Çankaya Belediyesi Anka yedi. Başkent ekibi, son bir hafta içinde birbirinden ilginç olaylar yaşadı. Erkek voleybol takımı oyuncuları, uzun süredir paralarını alamadıkları gerekçesi ile geçen Çarşamba günü oynanan Ziraat Bankası maçına çıkmak istemedi. Voleybol Federasyonu Başkanı’nın girişimi, Kulüp Başkanının çabası ve Belediye Başkanının ‘15 gün içinde sorunu çözeceğiz’ şeklindeki yaklaşımı ile ikna olan oyuncular, gecikmeli de olsa sahadaki yerini aldı ve müsabaka tamamlandı. Başkent ekibinin erkek hentbol takımının iki yabancı oyuncusu Zuziç ile Macic ise bir kaç ay önce, paralarını alamadıkları gerekçesi ve oturma izni ile ilgili işlemler kulüp tarafından yerine getirilmediği için havaalanında yaşadıkları sorunun ardından takımdan ayrılmıştı.

Haberin Devamı

HENTBOL TAKIMINDAN 8 İSİM GİTTİ

Çankaya Belediyesi Anka Kulübü’nün Bayan Hentbol Takımı ise daha dramatik gelişmeler yaşadı. Maddi sorunları giderilemeyen bayan hentbolculardan; Şenay, Sıdıka, Tuğçe ve Necla, Birinci Lig ekibi Orduspor’a, Gökçe, Jale, Funda ve Marta ise yine Birinci Lig temsilcisi Ankara Atlantik Spor Kulübüne geçti. Jale, Funda ve Marta, kulübe ihtar çekerken, diğer isimler, 31 Ocak’ta sona eren transfer dönemi bitimine sayılı saatler kala kulüp değiştirdi.
Ancak, Avrupa Kupası’nda yoluna devam eden Çankaya Anka, 2 Şubat’ta Romanya’nın Jolidon takımı ile maçı olduğundan, küçük çaplı bir kriz kapıya dayandı. Bir anda kadrodan 8 oyuncu gittiğinden, yönetim ve teknik ekip zor durumda kaldı. Kulüp, 20 bin Euro ceza ve 3 yıl men riski nedeniyle, maça çıkmayı uygun bulurken, ‘Oyuncuları bir alt ligden takıma transfer olan ekipler’ EHF’ye ilettikleri listedeki isimleri, kupa maçlarında oynatabilir kuralından hareketle, Jolidon maçında giden oyunculara görev vermek için, hem yeni kulüplerinden hem de federasyondan izin istedi. Kulüpler, buna sıcak bakarken, federasyonun olumsuz tavrına rağmen, Çankaya Anka’dan ayrılan oyunculardan; Şenay, Sıdıka, Tuğçe, Necla ve Gökçe, Ankara’da oynanan ve Romanya temsilcisinin 34-22 kazandığı ilk maçta forma giydi.

Haberin Devamı

KULÜP 4 OYUNCUYA VİZE ALDI

İkinci maç öncesinde, ilk maçtaki listeyi EHF’ye veren, Çankaya Anka, oyuncuların yeni kulüplerinden ve federasyondan bir kez daha izin istedi. Orduspor yönetimi yine olumlu adım atarken, Federasyon kanadı, olası bir ceza ve olumsuz bir durum ile karşılaşmamak için, Çankaya Anka’nın oyuncusu olmayan 4 isme hizmet pasaportu (gri pasaport) verilemeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine, Necla dışındaki diğer 4 oyuncuya normal vize alan kulüp yönetimi, Romanya’ya hareket etti.
9 Şubat’taki rövanş maçını 32-23 kaybeden Çankaya Belediyesi ANKA, kupaya veda ederken, bu karşılaşmada forma giyen; Tuğçe, Gökçe ve Sıdıka 4’er gol attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!