Çankaya’da zehirli etle köpek katliamı

Güncelleme Tarihi:

Çankaya’da zehirli etle köpek katliamı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2009 00:00

Sabaha karşı seslerle uyanan iki sokağın sakinleri, 11 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğünü görünce şaşırdı. Aynı alanda telef olan bir karga ile bir saksağan bulundu.

ÇANKAYA Hilal Mahallesi, Portakal Çiçeği Sokak ve Yüzüncü Yıl’da aynı gün içinde 11 köpek zehirlenmiş olarak bulundu. Hilal Mahallesi sakinleri sabaha karşı köpek sesleriyle uyandıklarını belirtirken, şunları söylediler:

Gönüllü bakım

“Biz bu köpekleri mahalle sakinleri ve yerel hayvan koruma gönüllüleri olarak besliyorduk. Sabah geldiğimizde köpekleri ölü olarak bulduk. Önlerinde ise köpeklerin ağızlarından çıkarmış oldukları çiğ tavuk parçaları ve köpükler vardı. Köpeklerden sadece birini kurtarabildik . Aynı zamanda köpeklerin etlerinden yiyen bir karga ve bir saksağanı da ölü olarak bulduk. Belediye ekipleri köpekleri toplamak için geldiler ancak bizlere herhangi bir açıklama yapmadılar. Veteriner Hekim İbrahim Gülen ise, kurtarılan köpek için şunları söyledi: “Köpek bize zehirlenme semptomlarıyla geldi. Kasılma ve titreme ile. Yiyeceklerine zehir katılma yoluyla öldürülmüşler.1,5 yaşındaki dişi köpeğimiz iyileşti ancak yavruları olay yerine gittiğimizde ölmüştü.” Çankaya Belediyesi Sağlık Veteriner Hizmetleri yetkilileri köpek ölümleri hakkında şunları söyledi:

Otopsi yaparız

“Ayrı bölgelerde de görülmüş olsa üç beş tane köpek ölümlerini otopsiye göndermiyoruz. Zehirlenmeler hemen ortaya çıkmıyor ancak devamı gelir ve barınakta bize şüpheli ölüm raporu gönderirse harekete geçer ve otopsi yaptırırız. Çankaya Belediyesi olarak köpek zehirleme gibi bir durum içinde asla bulunmadık. Ölümler hakkında bize barınaktan rapor geldiği takdirde gerekli takibi yaparız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!