Canik'ten kadınlara girişimcilik belgesi

Güncelleme Tarihi:

Canikten kadınlara girişimcilik belgesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2017 16:19

Canik'ten kadınlara girişimcilik belgesi

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - CANİK Belediyesi ile KOSGEB arasında imzalanan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" protokolü ardından gerekli eğitimlerini tamamlayan kadın girişimciler sertifikalarını aldı.



Canik Belediyesi ile KOSGEB arasında, yeni istihdam alanları oluşturmak ve genç girişimcilerin kendi iş yerlerini açmalarını teşvik etmek amacıyla imzalanan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" protokolünün ardından ilk girişimci kadınlar belgelerini aldı. Kendi işinin patronu olmak isteyen esnaf ve sanatkar adaylarına büyük fırsat sunan eğitime katılan bayanlar için Canik Belediyesi Meclis Salonu'nda belge töreni düzenlendi.



'AMAÇ, YAŞAM STANDARTINI YÜKSELTMEK'



Canik Belediye Başkanı Osman Genç, KOSGEB Müdürü Ahmet Dursunoğlu, Canik Kadın Girişimciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Filiz Yavuz ile Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün'ün katıldığı törende girişimcilik eğitiminin önemine dikkat çekildi. Törende konuşan Başkan Osman Genç, yerel yönetim olarak vatandaşların her alanda yaşam standartlarını yükseltmek için gayret gösterdiklerini söyledi.



'GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ÖNEMLİ'



KOSGEB ile imzaladıkları protokolün özellikle girişimcilik ruhu taşıyan kadınlar için önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Amacımız ilçemizde istihdamı artırmak kadar, özellikle kadınlarımızın ekonomik anlamda güçlenmesini de sağlamaktır. Belediye olarak kurduğumuz Proje Geliştirme Birimimiz kadınlarımızın ve gençlerimizin hizmetinde. Ben inanıyorum ki bu eğitimlerden yüzlerce insanımız yararlanacaktır. Bu anlamda bu eğitim imkanını sağlayan KOSGEB'e özellikle teşekkür ediyorum" dedi.



'HERKES YARARLANMALIDIR'



KOSGEB Müdürü Ahmet Dursunoğlu da, "KOSGEB olarak insanlarımızın yeni işler kurmasına yardımcı olmak istiyoruz. Bu anlamda girişimcilik eğitimi, özellikle girişimcilerimizin bir adım önde olmasını sağlıyor. Bu eğitimden yeni iş kurmak isteyen herkes mutlaka yararlanmalıdır. Protokol imzalayarak, bu eğitimlere katkı sağlayan Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.



'KADINLARA ÇAĞRI'



Kadınların hem sosyal hem de ekonomik anlamda güçlenmesini arzu ettiklerini ve bu yönde çalıştıklarını belirten Canik Kadın Girişimciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Filiz Yavuz da, "Girişimci ruhuna sahip tüm kadınlarımıza buradan çağrı yapıyorum. Canik Belediyemiz ve KOSGEB arasında imzalanan protokolle verilen bu girişimcilik eğitimi kadınlarımız için bir fırsattır. Gelin bu eğitimlerden yararlanın" diye konuştu.



Törende konuşmaların ardından Başkan Genç ve KOSGEB Müdürü Dursunoğlu tarafından girişimcilik eğitimini tamamlayan kadınlara Katılım Belgeleri verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!