Çanakkale Belediyesi'nden pazar alanı düzenlemesi

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Belediyesinden pazar alanı düzenlemesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 18:35

Çanakkale Belediyesi'nden pazar alanı düzenlemesi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE kent merkezinde halka ve esnafa üç gün hizmet veren pazar alanında kullanım kolaylığını arttıracak yeni düzenlemeler yapılıyor.

Çanakkale'de salı, cuma ve pazar günleri hizmet veren pazar alanında çalışma yapıyor. Alanın içinde bulunan tuvaletler hijyen ve estetik görünüm açısından pazar alanının dışındaki otoparkın bulunduğu bölgeye taşınacak. Yeni yapılacak tuvalet binası toplam 63 metrekare kapalı alana sahip olacak. İçinde engellilerin kullanımına yönelik tuvalette bulunacak. Mevcut tuvaletlerin bulunduğu binanın yıkılmasıyla açılacak alanın da sosyal mekan olarak kullanımı amaçlanıyor.

Öte yandan; pazar alanında bulunan zabıta müdürlüğüne ait kontrol noktası da, yenileme çalışmaları kapsamında yıkıldı. Tekrar inşa edilecek bina, toplamda 75 metrekare ve tek katlı olup zabıta müdürlüğüne bağlı personel ve kentliler için hizmet vermeye devam edecek. Yeni yapılacak olan zabıta binasının içerisinde kentli kullanımına yönelik mescit ve bebek emzirme odası mekanları da kurgulandı.

Cuma pazarı alanında, Setboyu Caddesi tarafındaki cephelerdeki mevcut kaplamaların yazın sıcağı fazla alması ve hava sirkülasyonunu kesmesi nedeniyle, mevcutta bulunan polikarbon levhalar, yeni imal edilecek olan güneş kırıcılar ile değiştirilecek. Ayrıca, pazaryerinin üst örtüsünün üzerinde bulunan olukların yenilenmesi sağlanarak, yağmur suyu tahliyesinin iyileştirilmesi sağlanacak. Bunlarla birlikte çatı üzerine uygulanacak özel yalıtım malzemesiyle alanda yaşanan sıcaklık problemi de çözüme kavuşturulacak.

Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!