Camiden çıkan 2 kişinin ölümüne neden olan sürücü tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Camiden çıkan 2 kişinin ölümüne neden olan sürücü tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2017 13:37

Camiden çıkan 2 kişinin ölümüne neden olan sürücü tutuklandı

Haberin Devamı

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da, camide sabah namazını kıldıktan sonra refüjden yolun karşısına geçmek isteyen 74 yaşındaki Yaşar Esenboğa ve 73 yaşındaki Ali Seydi Cengiz'e otomobille çarpıp ölümlerine neden olduktan sonra kaçan sürücü C.Ö. tutuklandı.
Kaza, Muratpaşa İlçesi Etiler Mahallesi Evliya Çelebi Caddesi'nde, 13 Ağustos Pazar günü saat 06.00'da meydana geldi. Konuksever Mahallesi'nde bir camide sabah namazı kılan Yaşar Esenboğa ve Ali Seydi Cengiz, Etiler Mahallesi'ndeki evlerine dönmek için Evliya Çelebi Caddesi'nden yolun karşısına geçmek istedi. Üst geçit yerine refüjden yolun karşısına geçmeye çalışan Esenboğa ile Cengiz'e, Opera Kavşağı'ndan Mevlana Kavşağı yönünde giden, beyaz renkli 07 CNT 11 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yola savrulan Esenboğa ve Cengiz, olay yerinde öldü. Görgü tanıklarının aşırı hızlı olduğunu anlattığı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu karşı şeride geçti. Sürücü, durmak yerine ters şeritten kaçtı.
ARAÇ TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU
polis, kazanın bir işyerinin güvenlik kamerası ile kaydedildiğini tespit etti. Görüntüleri inceleyen polis, aracı Yenigün Mahallesi'nde bir sokakta terk edilmiş halde buldu. Plaka kaydında aracın C.Ö.'ye ait olduğu belirlenirken, torpido gözünde H.G. adına kayıtlı bulundurma ruhsatlı tabanca ve bu silaha ait 15 mermi ele geçirildi. Polis, kazaya karışan sürücünün H.G. olabileceğini değerlendirilerek gözaltına aldı. H.G. ifadesinde, kazayı eniştesi C.Ö.'nün yaptığını iddia etti. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, C.Ö.'nün yakalanması için Etiler Mahallesi'ndeki evine baskın yaptı. Adresinde bulunamayan C.Ö., dün saat 05.30'da Asayiş Şube Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Kazayı kendisinin yaptığını belirten C.Ö., korktuğu için olay yerinden kaçtığını söyledi. Sorgusunun ardından adliye sevk edilen C.Ö. tutuklanırken, hakkında '6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanuna Muhalefet' suçundan işlem yapılan H.G. serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!