Çakın'ın objektifinden 'katliamın fotoğrafarı' KKTC'de 

Güncelleme Tarihi:

Çakının objektifinden katliamın fotoğrafarı KKTCde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2017 13:26

Çakın'ın objektifinden 'katliamın fotoğrafarı' KKTC'de 

Haberin Devamı

ÇUKUROVA Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) eski başkanlarından Kurtar Çakın, 1974 yılındaki Barış Harekatı sırasında Kıbrıs'ta çektiği fotoğrafları 'Katliamın Fotoğrafları' adlı sergide izlenime sundu. Çakın'ın sergisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açıldı. 
KKTC'de düzenlenen törende Muratağa, Sandallar ve Atlılar köylerindeki 126 şehit törenle anıldı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün de katıldığı törende gazeteci Kurtar Çakın'ın katliam fotoğraflarından oluşan açık hava sergisinin açılışı gerçekleştirildi.
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı 43 yıl önce yaşanan bir vahşetin yıldönümünde DNA testleri ile kimlikleri belirlenen şehitleri toprağa yeniden verirken, 'onların ruhunu şad ederek rahmet ve saygıyla andıklarını' söyledi. 1974'de Muratağa, Sandallar ve Atlılar katliamının ortaya çıkarıldığı kazıları fotoğraflayan ve katliamın dünyaya duyurulmasına katkıda bulunan Kurtar Çakın da çoğunluğu çocuk ve kadının önce vurulup, daha sonra yakıldığı olayın dünya insanlık tarihine 'yüz karası' olarak geçtiğini vurguladı. Çakın, tek dileğinin Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili görgü tanıklarından yararlanılarak bir belgesel ve film yapılması olduğunu kaydetti. 
İki kardeş ve annesini defneden Muratağa - Atlılar - Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği (MASDER) Başkanı Ahmet Aşır ise diğer şehitlerin DNA testlerinin de en kısa zamanda tamamlanmasını istediklerini belirtti.
Daha sonra Güvenlik Kuvvetler Komutanlığı ve 28.Tümen Komutanlığı'na davet edilen gazeteci Kurtar Çakın'a Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ile Tuğgeneral Faruk Yıldırım tarafından teşekkür plaketi verildi.

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!