Buzağılar jürinin karşısında

Güncelleme Tarihi:

Buzağılar jürinin karşısında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2017 16:54

Buzağılar jürinin karşısında

Haberin Devamı

Mustafa AKÇAY/HİSARCIK(Kütahya), (DHA)- KÜTAHYA'nın Hisarcık İlçesi'nde 'Buzağı Teşvik Yarışması' düzenlendi. Yarışmada İsmail Öztürk'e ait 1 aylık buzağı birinci oldu.
Hayvancılığı teşvik etmek ve kültür ırkı hayvancılığı geliştirmek amacıyla Hisarcık Belediyesi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Geleneksel Buzağı Teşvik Yarışması'na 38 buzağı katıldı. Jüri üyeleri yarışmaya katılan buzağılarda dış görünüş, yaşa göre gelişim, sağlıklı görünüm, ırkının özelliklerini taşıyıp taşımadığı ve tırnak bakımı kriterlerini dikkate alarak puan verdi. Yapılan değerlendirme ardından İsmail Öztürk'e ait Holstein cinsi 1 aylık erkek buzağı birinci olurken, Muammer Sarı'ya ait Simental cinsi 1 aylık dişi buzağı ikinci, Arife Kömürcü'ye ait Simental cinsi 5 günlük erkek buzağı üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren buzağı sahiplerine ödüllerini Kaymakam Mahmuthan Arslan, Garnizon Komutanı Hakan Özgül ve Belediye Başkanı Fatih Çalışkan verdi.
Yarışmada birinci olan buzağı sahibine 3 çeyrek altın ile 6 çuval yem, ikinciye 3 çeyrek altın ile 5 çuval yem, üçüncüye de 2 çeyrek altın ve 4 çuval yem verildi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!