Büyükşehir'den Kutlu Doğum Haftası etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirden Kutlu Doğum Haftası etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 09:57

Büyükşehir'den Kutlu Doğum Haftası etkinliği

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- 'KUTLU Doğum Haftası' kapsamında, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hacı Bayram Derneği tarafından, '1. Hacı Bayram-ı Veli Camii, Kutlu Doğum ve Kur'an-ı Kerim Ziyafeti' etkinliği gerçekleştirildi. Üç kurum tarafından ortaklaşa organize edilen etkinliğe, Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.
Hacı Bayram-ı Veli Camii avlusunda hazırlanan sahnede, A. Hamdi Akseki Camii İmamı Ali Tel, Kocatepe Camii İmamı Nebi Yaşar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Camii İmamı Abdurrahman Ayaz, A.Hamdi Akseki Camii İmamı Mansur Sağır, Hacı Bayram-ı Veli Camii İmamı Mehmet Ali Bal, Kuyubaşı Merkez Camii İmamı Yaşar Yiğit, Kur'an tilavetiyle, programa katılanların manevi duygularını zirveye çıkardı. Başkentliler, Fazlı Çoban ve Esat Aydoğan'ın şiir ve naatları ile Kaside Han Bilal Demiyürek'in sunduğu kasideleri de huşu içinde dinlediler.
Programda, Tasavvuf Müziği eşliğinde sahneye çıkan semazenlerin gösterisi de oluşan manevi atmosfere ayrı bir renk kattı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 1989 yılında başlattığı ve Hazreti Muhammed'in doğumu nedeniyle düzenlenen “Kutlu Doğum Haftasıönda çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Hicri takvime göre düzenlenen ve miladi takvim nedeniyle farklı tarihlere denk gelen hafta, bu yıl 14-21 Nisan arasında kutlanıyor.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!