Büyükşehir Kurban Bayramı'na Hazır

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Kurban Bayramına Hazır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2017 15:33

Büyükşehir Kurban Bayramı'na Hazır

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Büyükşehir Belediyesine ait otobüsler, halk otobüsleri ve minibüsler, Kurban Bayramı’nın birinci günü vatandaşlardan ücret almayacak.
    Bayram namazı sonrası, şehir merkezinde bulunan 60 camiden mezarlıklara otobüs kaldırılacak. Bu nedenle şehir içerisinde toplu taşıma seferleri 08.00 itibariyle başlayacak. Mezarlık ziyareti sonrası dönüşler için araçlar mezarlıklarda hazır bekletilecek. Vatandaşlar Bayram süresince toplu ulaşım ile ilgili karşılaştıkları sorunlar için Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi 444 16 25, Uydu Takip Merkezi 344 16 25 ile İstasyon Sevk İdare Merkezi’nin 344 16 19 numaralı telefonlarını arayarak şikayet ve taleplerini bildirebilecek.
    Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurban ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için bu yıl da kentin 9 ayrı noktasına mobil mezbaha kurdu. Kentte bu yıl kurban satışı sadece Palandöken, Yakutiye ve Aziziye ilçelerinde belirlenen yerlerde yapılacak. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinn mobil mezbahalardaki kurban kesim hizmetlerinden yaralanmak için Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası içinde oluşturulan Beyaz Masa kurban kesim başvuru noktasına 31 Ağustos 2017 günü saat: 17.00’ye kadar müracaat ederek 300 TL ücret karşılğında kesim sırası alacak. Erzurum’da vatandaşlara üç yıldır hizmet veren mobil mezbahalarda bu Kurban Bayramı’nda da uzman kasap ve veteriner hekim gözetiminde kurban kesimi gerçekleştirilecek. Mobil mezbahaların her birinin içerisinde 8 kasap ve 3 yardımcı personel olmak üzere 11 personel görev alacak. Aynı anda 8 büyük baş hayvanın kesiminin yapılabildiği mezbahada, kesim ve parçalama işlemi 15 dakikada tamamlanacak.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla kentin 9 ayrı noktasına mobil mezbaha üniteleri kuruldu ve kurban satış yeri belirlendi. Buna göre belirlenen yerlerin haricindeki alanlarda, özellikle de cadde ve sokaklarda küçük ve büyükbaş hayvanların satışı kesinlikle yapılmayacak. Kurban satış yerleri veteriner hekimler tarafından kontrol edilecek. Dinen kurban olması caiz olmayan hayvanların satışını yapanlar hakkında tüketiciyi aldatmaktan dolayı Tüketici Koruma Kanunu hükümlerince cezai işlem uygulanacak. Vatandaşlar, kaçan hayvanların yakalanması, dilek ve şikâyetler için 444 16 25 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayacak.
    Büyükşehir Belediyesi, Aziziye ilçesindeki yeni hayvan pazarı ile Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi için yeni otobüs hattı oluşturdu. Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan B-4 hattı, seferlere başlandı. UKOME kararıyla ihdas edilen B-4 hattının güzergahı; İstasyon Sevk İdare Merkezi-Gürcükapı-Kongre-Mahallebaşı -23 Temmuz-Karskapı-Karayolları, Ilıca ve yeni hayvan pazarı olarak belirlendi.
BAŞKAN SEKMEN'DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında bayramların, birlik ve beraberliğe vesile olan özel ve önemli günlerden biri olduğunu bildirdi. Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: 
    "Bayram; Müslüman'ı Müslüman ile kaynaştıran, yakınlaştıran ve birleştiren dini bir gündür. Dargınları barıştıran, gönülleri gönüllerle kavuşturan Bayram; sevgiyi, saygıyı, kardeşliği, birlik ve beraberliği sağlayan kutsal günlerdir. Kurban kesmek eşsiz bir teslimiyetle Allah'a teslim olmaktır. Dünya ve ahirette saadete vesile olan bir ibadettir. Bayramı fırsat bilerek, kimsesizlerin yardımına koşup, kestiğimiz kurbanlardan maddi durumdan yoksun olan vatandaşlarımıza da ikram edelim. Kırgınlığa, dargınlığa, küskünlüğe son verelim. İyilikleri, mutlulukları, güzel hasletleri öne çıkaralım. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere de asla fırsat vermeyelim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!