Büyük indirimler baÅŸladı

Güncelleme Tarihi:

Büyük indirimler başladı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 08, 2011 13:39

Haberin Devamı

  

  Â 

Kruvaziyer seyahatine çıkan Türk tatilcilerin sayısı son bir yılda yüzde 40 artıp 38 bin’e ulaÅŸtı. Bu yaz Ä°stanbul’dan Ege ve Akdeniz’e düzenli sefer yapacak gemi sayısı beÅŸe çıkacak. Ä°zmir’den de iki geminin katılmasıyla vizesiz Yunan Adaları turlarından yararlanan tatilcilerde yüzde 150’ye varan artış bekleniyor. Sektör lideri Royal Caribbean, kasımda Ä°stanbul’dan ABD ve Brezilya’ya uzanan turlar baÅŸlatıyor.   Â

Kruvaziyerle tatili seçen Türklerin sayısı 2005’ten bu yana yılda ortalama yüzde 20 artıyor. Vizesiz Yunan Adaları turlarının yaygınlaÅŸması, gemi tatiline yönelimi hızlandırdı. 2000’lerin başında yılda beÅŸ bin kiÅŸi kruvaziyer tatili yaparken, 2010’da sadece nehir turlarını seçenlerin sayısı bile bu rakamı aÅŸtı. Sayıları henüz bir elin parmakları kadar olsa da, yılın 100 gününü farklı rotalardaki kruvaziyerlerde geçiren, hatta dünya turu yapan tatilciler ortaya çıktı.Â

AKDENİZ TURUNDA BÜYÜK İNDİRİM KAÇIRMAYIN!

Bu yıl gemilerin talebi karşılamakta zorlanması, uçak bileti fiyatlarının artması nedeniyle Baltık, Norveç turlarının fiyatları yüzde 15’e varan oranda arttı.

/images/100/0x0/55eb5bd6f018fbb8f8bc08fd


Karayipler’de gemi sayısının fazlalığı, Avustralya, Yeni Zelanda bölgesinde ise sel haberlerinin olumsuz etkisi sürpriz indirimlere neden oldu.

Royal Caribbean, MSC Cruises gibi sektörün en büyük firmaları uluslararası web sitelerinde Amerikalı gezginler için günlüğü 65 dolara ya da dört günlüğü 299 dolara Karayip turları sunuyor.

Yunan Adaları’nda bugün sona erecek erken rezervasyonlar yüzde 30’a yakın indirim avantajı sağlıyor. Ancak gerçek sürpriz altı yıldızlı gemilerde yaşanıyor.

Geçen yıl 8 bin Euro’dan satılan altı gecelik Akdeniz turlarının fiyatı, 2 bin Euro’ya düştü.

Özellikle Ege, Batı Akdeniz turlarındaki cazip fiyatlar bu yıl erken rezervasyonlarda önemli bir hareketliliğe neden oldu.

Birçok firma yılın ilk altı haftasında, bir önceki yıla oranla yüzde 50 talep artışıyla karşılaştı. Bunda seyahat sigortasının da önemli etkisi oldu.

KAŞİFLERE, GURMELERE ÖZEL TEMATİK TURLAR

Popüler rotalar sıralaması geçen yıl da değişmedi. Türk gezginler sırasıyla en çok Yunan Adaları, Batı Akdeniz - Adriyatik, Baltık - Norveç Fiyordları rotasını tercih etti.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/seyahat/gemi8.gif

Haberin Devamı

Geçen yıl en büyük talep artışı vizesiz Yunan Adaları turlarında yaşandı. 2009’da 7500 kişi bu turlara katılırken, 2010’da toplam 16 bin kişi Yunan Adaları’nda kruvaziyer seyahati yaptı. Bu yıl gemilerin kapasitesi büyüdü, sefer sayısı artırıldı. Tura Turizm’in kiraladığı Horizon, Güney Kıbrıs bandralı Louis’in Cristal gemileriyle İstanbul’dan, Apex’in kiraladığı Ocean Majestic ve Louis’in Majesty gemisiyle İzmir’den yapılacak seferlere yaklaşık 25 bin kişinin katılması bekleniyor. Yunan Adaları’nda rekabetin artması, bu yıl 3-4 gece konaklamalı turlara alternatif olarak 7 gecelik seferleri gündeme getirdi. Temmuzda Tura Turizm, İstanbul’dan, Apex ise İzmir’den sefere koyacağı ek gemiyle 7 gecelik turlar düzenleyecek

Ä°STANBUL MERKEZ OLUYORhttp://dosyalar.hurriyet.com.tr/seyahat/cruise.gif

Bu yılın en önemli geliÅŸmesi, Batı Akdeniz ve Yunan Adaları turlarında Ä°stanbul’un önemli limanlarından biri haline gelmesi. Geçen yıla kadar uluslararası kruvaziyer firmalarının Ä°stanbul’dan çıkıp, turunu yine Ä°stanbul’da tamamlayan gemilerinin sayısı üçken, bu yıl beÅŸe yükseldi. Yunan Adaları turları da eklendiÄŸinde Karaköy Limanı 2011’de tarihinin en yoÄŸun yazını yaÅŸayacak. Sektör bu geliÅŸmeyi THY’nin uçuÅŸ ağını geniÅŸletmesine, yürüttüğü global reklam kampanyasının dünyada yarattığı olumlu izlenime baÄŸlıyor. GeliÅŸme, Türk tatilcilere uçak masrafına girmeden kruvaziyer seyahatine çıkma fırsatı sunarken, kentin turizm potansiyelini de olumlu yönde etkiliyor. Acenta yetkilileri Rusya, Suriye, Gürcistan, Dubai’den gelen taleplerde önemli artış yaÅŸandığını belirtiyor. Â

Son yıllarda büyüme ivmesi kruvaziyer piyasasını bile geride bırakan nehir turları 2010’da da popülerliğini sürdürdü. Volga’da bu yıl gemilerin yıldız sayılarının yükselmesi Rusya rotasına yeni soluk getirirken, daha lüks gemilerin sefer yaptığı Tuna, Ren rotasına rağbet arttı. Uzakdoğu’da Çin’in Yang Ze rotasına, Vietnam, Kamboçya’yı içeren Mekong Nehri alternatifi eklendi.

Haberin Devamı

 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!