Bursa'da "Rize Tanıtım Günleri" başladı

Güncelleme Tarihi:

Bursada Rize Tanıtım Günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 17:09

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğince organize edilen "Rize Tanıtım Günleri" başladı.

Bursa ve Rize Valilikleri ile Belediyelerinin desteğiyle Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Rize'yi "Karadeniz'in incisi" olarak nitelendirdi.

Rizelilerin, vatanlarını seven ve bulundukları her ortama değer katan insanlar olduğunu vurgulayan Karaloğlu, Bursa'da da birçok Rizelinin yaşadığını anlattı.

Bu organizasyonda Rize'nin güzel kültürü, bütün özellikleri, tarihi, yemekleri ve adetlerinin tanıtılacağını dile getiren Karaloğlu, "Rize'yi Rizelilere tanıtmak istemiyoruz. Buraya Bursalılar gelsin istiyoruz. Bugüne kadar Rize'ye gitmemiş, Rize'yi çok tanıma fırsatı bulamamış Bursalı hemşehrilerimiz gelsin, pazar gününe kadar Rize'yi burada tanısın istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap da Bursa ile kardeş şehir olduklarını hatırlattı.

Kardeş şehir ilişkisi kapsamında yardımlaşma ve dayanışmaya yönelik karşılıklı adımlar attıklarını anlatan Kasap, "Bursa'da yaşayan hemşehrilerimiz ve Bursalılara, bu fuarı gezmelerini öneriyorum" dedi.

Daha sonra Karaloğlu ve Kasap ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Burhan Karaloğlu, bazı Bursa ve Rize milletvekilleri, pasta ve kurdele keserek etkinlikleri başlattı.

Etkinlik stantlarında Rize'ye özgü yiyecek ve içecekler, el işi ürünler, hediyelik eşyalar ve tanıtıma yönelik objelere yer verilen stantları gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!