Bursa Müftüsü Ay'dan Mevlid Kandili mesajı

Güncelleme Tarihi:

Bursa Müftüsü Aydan Mevlid Kandili mesajı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 12:33

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, "Mevlid Kandili" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ay, mesajında, Hazreti Muhammed'in doğum günü olan "Mevlid Kandili"nin, 2 Ocak Cuma gününü 3 Ocak Cumartesi gününe bağlayan gece kutlanacağını bildirdi.

Peygamberler halkasının sonuncusu Hazreti Muhammed'in, Miladi 571 yılı Rebiulevvel ayının 12'nci gününde, pazartesi gecesi sabaha karşı doğumuyla dünyayı şereflendirdiğini belirten Ay, şunları kaydetti:

"O, cehalete, zulme, haksızlığa ve ahlaksızlığa karşı çıktı. İnsanlar için hayat boyu takip edilecek gayenin Allah rızasına ermek olduğunu bildirdi. Bu gayeye ulaşmak için hakka inanmanın, hayra yönelmenin, adaletli davranmanın, güzel huylu olmanın, yapılan her meşru işte sadece Allah rızasını gözetmenin ve O'nun yüce sünnetine uymanın gerektiğini en gür sesiyle bütün dünyaya duyurdu. Bizler de mümin olarak, O'nun gösterdiği bu yüce hak yolunu tutmalı ve kendimize Sevgili Peygamberimizin örnek hayatını rehber edinmeliyiz. Zira iki cihan mutluluğuna ermenin yolu budur. Bu duygu ve düşüncelerle bütün din kardeşlerimizin 'Mevlid Kandili'ni tebrik eder, bu gecenin feyiz ve bereketinden faydalanmamızı dilerim. O Yüce Peygamber'in insanlık için örnek hayatını, güzel ahlakını ve fazilet dolu adabını öğrenerek uymamızı, birlik ve beraberliğimizi daha çok pekiştirmemizi, millet ve ülke olarak maddi ve manevi belalardan korunmamızı Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!