Burhaniye’de Zeytin Ağaçlarında Hastalık Takibi

Güncelleme Tarihi:

Burhaniye’de Zeytin Ağaçlarında Hastalık Takibi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 10:58

BALIKESİR’İN BURHANİYE İLÇESİNDE, HASAT SEZONUNUN SONA ERMESİYLE BİRLİKTE ZEYTİNLİKLERDE BUDAMA, GÜBRELEME VE SÜRÜM ÇALIŞMALARI DEVAM EDERKEN, ZİRAAT MÜHENDİSLERİ DE AĞAÇLARDA HALKALI LEKE TAKİBİNE BAŞLADI.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, hasat sezonunun sona ermesiyle birlikte zeytinliklerde budama, gübreleme ve sürüm çalışmaları devam ederken, ziraat mühendisleri de ağaçlarda halkalı leke takibine başladı. Ziraat Mühendisleri Yener Erden, Dursun Yanlıç, Umut Küçükyıldız ve Teknisyen Tuncay Akşit. Şarköy, Şahinler, Ağacık, Pelitköy ve Taylıeli mahallelerindeki zeytin bahçelerinde inceleme yaptı.
Yapılan saha çalışmalarında, Zeytin Halkalı Leke hastalığı tespit edilirken üreticiler de uyarıldı. Çalışmaların diğer mahallelerde de devam edeceğini anlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Aldağ,” Bu bağlamda, çiftçilerimizin ilkbahar sürgünlerinden önce %2lik çiçeklenme öncesinde (somatlanma başlangıcı) %1 lik bordo bulamacı atılması önem arz etmektedir. Konu ile ilgili olarak üreticilerimizin hastalık nedeniyle ürün kaybı ile birlikte ekonomik kayba uğramaması adına mücadele yapılmalı. Çiftçilerimizin, hastalıkla ilgili olarak gerekli mücadele için müdürlüğümüze gelmeleri ve teknik destek istemeleri halinde çiftçilerimize konu uzmanı personellerimiz tarafından teknik destek sağlanacaktır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!