BUMİAD’ın ’Cumhuriyet Ödülleri’ sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

BUMİAD’ın ’Cumhuriyet Ödülleri’ sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 16:33

BUMİAD’ın ’Cumhuriyet Ödülleri’ sahiplerini buldu

Haberin Devamı

BURSA,(DHA)- BURSA Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD)  29 Ekim balosu düzenledi. Etkinlikte bu yıl ilk kez dağıtılan BUMİAD Cumhuriyet Ödülleri de sahiplerini buldu.

BUMİAD tarafından düzenlenen Cumhuriyet Balosu ve Cumhuriyet Ödülleri etkinliğine; Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda BUMİAD üyesi ve aileleri katıldı. Gecenin açılışında konuşan BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe, “Yaşamımızın en önemli değeri cumhuriyeti korumak. Bunun için çaba harcıyoruz” diye konuştu. “BUMİAD tarafsız ve yansız bir kurumdur” diyen Orhan Efe, “BUMİAD’ın tek taraf olduğu nokta Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Cumhuriyetimizin tüm değerlerinin korunmasıdır. Ülkemizin birlik ve beraberliği, bölünmezliği, bayrağımızın sonsuza dek dalgalanması, inanç özgürlüğü, hukukun üstünlüğü ve demokrasinin vazgeçilmez unsurlarının ’Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesi ışığında sürdürülmesidir. Olaylara objektif bakıyoruz ve gördüğümüz aksaklıkları çözüm önerileri ile birlikte nezaket kuralları içerisinde ortaya koyabiliyoruz. Bu bize toplumun tüm katmanları ile barışçıl olmamızı sağlıyor ve böylelikle gerektiğinde tüm kişi ve kurumları yapıcı olarak eleştirebiliyoruz. Bu noktada örnek ve önder olmaya çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı. BUMİAD Akademi ve BUMİAD Sosyal Kültürel Ekonomik Teknolojik Ve Siyasal Araştırmalar Enstitüsü’nü kuracaklarını belirten Efe, “Bugün en önemli sorunumuz yıllardır her bakanın değiştiğinde o bakanlığın politikalarını değişmesidir. Ancak şuna inanıyoruz ki, kalıcı ve sürdürülebilir politikalarımız olmuş olsa bile çok daha önemlisi toplumun barışçıl olabilmesidir. Biz BUMİAD olarak, sürdürdüğümüz barışçıl ve çözüme dayalı davranışımızın tüm toplumun sahiplenmesini ve vaz geçilmezi olmasını arzu ediyoruz. Dil, din, renk, cinsiyet farkı en büyük zenginliğimizdir ve bu zenginliğin hoşgörü ve anlayış ile birleştiğinde Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar ve muktedir olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

BUMİAD CUMHURİYET ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Törende; Türk eğitim ve öğretim dünyasına yaptığı çalışmalar Prof. Dr. Ulviye Özer ile 5 bin 999 kişi ile dünya rekoru kırılan ‘Duruyoruz’ isimli Atatürk Portresi çalışması ve başlattığı ‘Cumhuriyet Yürüyüşleri’nin gelenekselleştirmesi nedeni ile Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e  bireysel,  Meral Muammer Ağım Ortaokulu, Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi ve Çağdaş Eğitim Kooperatifi de kurumsal olarak ödül aldılar. Balo sonunda hazırlanan cumhuriyet pastası tüm konukların katılımı ve görkemli kalabalık ile kesildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!