'Bucak bu yıl çok kitap okuyacak'

Güncelleme Tarihi:

Bucak bu yıl çok kitap okuyacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2018 14:01

'Bucak bu yıl çok kitap okuyacak'

Haberin Devamı

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BUCAK Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin, Bucak Eğitimde Kaliteyi Arttırma Projesi (BEKAP) ile çocuklara kitap alışkanlığını kazandırmanın yanında, velileri de işin içine çekmek istediklerini söyledi. Sezgin, "Bunun için sloganımız 'Bucak bu yıl çok kitap okuyacak' olacak" dedi.
Bucak Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ve geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un açılışını yaptığı BEKAP nisan ayının sonuna kadar devam edecek. Proje kapsamında 'Ödüllü kitap okuma yarışması', 'Aileler okuyor ödüllü kitap okuma yarışması', 'Kitap günleri', 'Yazarlar okullarda', 'Şehir konferansları, 'Aile seminerleri', 'Çanakkale'ye Bucak'tan mektup var', 'Sinema günleri' ve 'Tiyatro günleri' etkinlikleri düzenlenecek.
Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin, "BEKAP'ı Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş ile kamuoyuna tanıttık. Bakanımızın bize verdiği açık çekle örnek bir projeyi başlatmış olduk. Milli Eğitim çalışanlarıyla birlikte hayata geçiriyoruz. BEKAP Türkiye'ye örnek olacak bir proje. İlk ayağı cumartesi günü sinema günleriyle başlıyor. 15 gün süreç içerisinde tüm öğrenci ve velilerimizi güzel filmler bekliyor. Tüm filmler öğrenci ve velilerimize ücretsiz izletilecek. Daha sonra şehir konferansları, aile seminerleri ve kitap fuarlarının düzenlenecek. Çanakkale ziyaretimiz olacak, ödüllü kitap okuma yarışmaları olacak ve program nisan ayının sonuna kadar sürecek" dedi.
BEKAP kapsamında öğrencilerin okuyacağı kitapların seçiminde okullar ve öğretmenleri görevlendirdiklerini, öğretmenlerin çocukların yaş durumu ve seviyesine göre kitapları belirleyeceğini aktaran Yalçın Sezgin, "İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz için kitaplar kaymakamlığımızca ücretsiz dağıtılacak. Durumu iyi olanlar ise ilçemizde bulunan kitapçılardan kendileri temin edecek. BEKAP'ın amacı çocuklarımıza kitap alışkanlığını kazandırmak. Hedefimiz sadece öğrencilere değil, öğrenci velilerini de işin içerisine çekmek istiyoruz. Bunun için sloganımız 'Bucak bu yıl çok kitap okuyacak' olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!