BTSO üyelerine "güvenli iskele" semineri

Güncelleme Tarihi:

BTSO üyelerine güvenli iskele semineri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 10:49

- BTSO Başkanı Burkay: "Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa, inşaat sektöründe de en yoğun faaliyetlerin gerçekleştirildiği şehirlerin başında gelmektedir"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), yapı sektöründe iş kazalarını önlemek amacıyla 9 Ocak Cuma günü "güvenli iskele" semineri düzenleyecek.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nün, ölümlü iş kazaları açısından ilk sırada yer alan yapı sektöründe cephe iskelelerinin güvenlik şartlarına uygun olmamasından kaynaklı iş kazalarının önlenebilmesi amacıyla Alman Sosyal Kaza Sigortası Kurumu (DGUV) ile imzaladığı protokol kapsamında "Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi"ni yürüttüğü bildirildi.

Proje kapsamında 2014 yılının Aralık ayında Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana ve Mersin'de eğitim seminerinin düzenlediği belirtilen açıklamada, yeni yılın ilk eğitim seminerinin BTSO ev sahipliğinde Bursa'da gerçekleştireceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu ve Almanya İnşaat Meslek Sandığı Temsilcisi Karl Heinz Noetel'in konuşmacı olarak katılacağı seminerin BTSO Merkez Binası'nda gerçekleştirileceği vurgulandı.

Seminer programı kapsamında, "Türkiye’de Cephe İskeleleri ile İlgili Mevzuat ve Standartlar", "İnşaatlarda Denetim ve İdari Yaptırımlar", "Cephe İskelelerinin Üretim ve Belgelendirilmesi", "Cephe İskelelerinin Kurulum ve Söküm Aşamalarında Güvenli Çalışma Yöntemleri" ve "Güvenli Cephe İskelesinin Karşılaştırmalı Maliyet Analizi" konularının işleneceği belirtildi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, çalışma hayatının olmazsa olmazları arasında bulunan iş sağlığı ve güvenliği konusunun diğer sektörlerde olduğu gibi yapı sektöründe de büyük bir önem teşkil ettiğini ifade etti.

Çalışma şartları bakımından birçok riski barındıran sektörde iş kazalarının önlenmesine dönük önemli bir eğitim programı düzenlendiğini belirten Burkay, "Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa, inşaat sektöründe de en yoğun faaliyetlerin gerçekleştirildiği şehirlerin başında gelmektedir. Sektörde faaliyet gösteren üyelerimiz, bu seminer programında iş kazalarının önlenmesi noktasında önemli bilgilere sahip olacaklardır" görüşünü iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!