GeriSeyahat Boğaz’da eşsiz bir lezzet Tere Kebab
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Boğaz’da eşsiz bir lezzet Tere Kebab

Boğaz’da eşsiz bir lezzet Tere Kebab

Adana ve Antakya sofralarının yöresel ustaları ve onların modernize edilmiş sunumlarını ve 16 Nisan’dan itibaren Boğaz’da serpme kahvaltı tadını da Tere’de çıkarabilirsiniz…

Tere Kebab, Adana ve Antakya sofralarının yöresel ustaları ve onların modernize edilmiş sunumlarını yepyeni ve muhteşem atmosferiyle birleştiren İstanbul’un tarihi semti Çengelköy’ün en güzel yerinde denize sıfır konumu, eşsiz yemekleriyle kebap kültürüne yepyeni bir anlayış getiriyor. Tere Kebab özel et spesiyalleri ve İstanbul’un boğaz manzarası ile lezzetseverelere keyifli zamanlar sunmakta…

Tere’nin kapısından içeri adım attığınız andan itibaren samimi ve şık dekorasyonun yanı sıra sizi 200 yıllık tarihi bir doku selamlıyor. Rıhtımdaysa tüm yorgunluğunuzu unutturan iyot kokusu ve dalga sesleri eşliğinde, boğaz köprüsünün ışıklarıyla büyüleniyorsunuz.

Osmanlılar tarafından 1800’lü yıllarda fil ambarı olarak inşa edilmiş olan bu tarihi bina, 1900’lü yılların başında yeniden düzenlenerek ispirto fabrikasına dönüştürülmüş. Tere Kebab, sunduğu lezzetlerin yanı sıra, boğazın kıyısında manzarası, şık dekorasyonu ve tarihi dokusuyla İstanbul’un belli başlı yeme - içme mekanlarından biri olmaya aday.

Çengelköy’de hizmet vermeye başlayan Tere, taş duvarlar ile çevrili, boğaza sıfır rıhtımı, sade ve modern dekorasyonuyla dostlarınız ile geçireceğiniz keyifli sohbetler, romantik akşam yemekleri hatta yemek öncesi toplantılarınızı yapabileceğiniz özel ‘’ Cumba” salonuyla iş yemekleri içinde ideal bir mekan.

Boğaz’da eşsiz bir lezzet Tere Kebab
Boğaz’da eşsiz bir lezzet Tere Kebab

 

Adımız neden “ Tere “  ?

Teresiz Kebap , Kebapsız Tere olmaz ….

Etin yanına çok yakışan bu baharlı bitkinin yararları saymakla bitmiyor.  Vücuttaki yağ yakımını hızlandıran “ Tere “ aynı zamanda da çeşitli vitaminleri, özellikle de C vitaminini bolca barındıran bir bitki. Bu nedenle hastalıklara karşı vücudun direncini de artırıyor. Kanı temizleyici olma özelliğinin yanı sıra mide ile sıkıntılarınız varsa çözüm Tere ‘de…

Tere’de masanıza öncelikle en sevilen mezelerden oluşan Fix Starters’lar servis ediliyor, Masanız ilk olarak Tereyağı&Tulum Peyniri, Tahin Salatası, Gavurdağı Salatası, Cacık, Pişmiş Soğan, Muhammara, Tere Salatası Turp ve Yeşillikler, Fındık Lahmacun ve Peynirli Pide ile donatılıyor. Bu fix startersler için kişi başı 25 TL ödüyorsunuz. Arzuya göre İçli Köfte, Çiğ Köfte, Pastırmalı Humus ve Abagannuş da tercih edebilirsiniz. Seçeceğiniz kebap çeşidi ve içki ile beraber ödeyeceğiniz tutar ise yaklaşık 65- 70 TL arası.

Boğaz’da bir ilk; Metrelik Kebab!

Ocakbaşı’nda Adanalı ünlü aşçılarımızın hazırladığı Beyti’den Kaburga’ya, Adana Kebab’tan Tere Kebabı’na birbirinden farklı lezzetleri, Tere’nin büyülü atmosferinde tadabilirsiniz. Tere’nin en popüler yemeklerinden biri ise Metrelik Kebab! İstanbul’da boğazda ilk kez Tere’de sunumu yapılan Metrelik Kebab, masanızda, sizin önünüzde özel bir seremoniyle kesilerek servis ediliyor. Bu nefis kebabın  ritüeli ve  tadı damağınızda kalacak lezzette…

En lezzetli, en doğal ürünlerle Pazar gününüzü bir şenliğe dönüştürecek…

İstanbul’daki mekanlar içinde manzarası, servis kalitesi ve muhteşem atmosferiyle fark yaratan Tere ile “Boğaz’da Kebab Keyfi” sizi bekliyor.

False