Bodrum'un kadınlarını kitaplaştırdı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumun kadınlarını kitaplaştırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 14:37

Bodrum'un kadınlarını kitaplaştırdı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde yaşayan yazar Çetin Akant, 24 kadının yaşamından kesitleri anlattığı 'Bodrum'un Kadınları' isimli kitap için imza töreni düzenledi.

'Bodrum'un Kadınları' isimli kitap için OASİS Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi Toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine aralarında kitaba konu olan kadınların da olduğu, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri Hülya Aşkın ve Remzi Güngör ile çok sayıda kişi katıldı. Bodrum'da iz bırakan kadınların hayat hikayelerinden yola çıkarak derlenen kitap, geçmişe onların gözünden bakarak, yarımadanın geleceğine ışık tutmayı hedefliyor. Fotoğrafları Ömer Doğan tarafından çekilen kitabın kapağında Nazım Hikmet'in 'Kadınlar' adlı şiiri yarım yürek olarak tasarlandı.

Bodrum'un Kadınları kitabı fikrinin öğretmen Hatice Yücel'den çıktığını belirten Çetin Akant, "Bizim amacımız Bodrum'un yakın tarihini anlatacak bir eser ortaya koyarak eski Bodrum'a bir ışık tutmak. Bodrum'da o kadar çok kıymetli hanım var ki; hepsini bir kitaba sığdırmak mümkün değil. Bu kitapta kadınlar, hayatlarını ve eski Bodrum'un nasıl olduğunu anlatıyorlar" dedi.

Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!