Bodrum'da bayram bereketi

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda bayram bereketi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2016 16:45

Bodrum'da bayram bereketi

Haberin Devamı

Osman URAS/BODRUM (Muğla), (DHA)- BODRUM'daki bayram yoğunluğu, esnafın da yüzünü güldürdü. Sabah saatlerinde dev bir yolcu gemisinin de geldiği ilçede eski hareketli günlere dönülmenin sevinci yaşanıyor.
Ege'nin önde gelen turizm kentlerinden Bodrum'da esnaf, iyi başlamadığı turizm sezonunda Ramazan Bayramı bereketiyle moral buldu. 9 günlük tatil nedeniyle Milas - Bodrum Havalimanı'na bayram süresince 145 ek uçak seferi konuldu. Cuma gününden itibaren karayoluyla ilçeye gelişler başlarken, özellikle ilçe girişinde araç kuyruğu oluştu. Hafta sonu sahillerde başlayan yoğunluk iyice arttı. Bazı tatilciler güneşlikler altında kitap okudu. Bazıları ise uzanarak zaman geçirdi. Tatilciler, öğlenden sonra tekrar denize girmeye başladı.
Kumbahçe Sahili'nin en eski işletmelerinden Penguen Pastanesi yetkililerinden Aziz Çevik, "Bu yoğunluk inşallah bayramdan sonrada devam eder. Yabancı turist pek yok ama yerli turist telafi ediyor. İlçemize cruise gemileri de geliyor. Birkaç gün önce şu anki yoğunluğun yarısı bile yoktu. İnşallah bayram sorunsuz bir şekilde geçecek" dedi.
İşlerinden iki gündür artış olduğunu söyleyen bir başka işletme çalışanı Şamil Kesici ise "Şu anda işlerimiz iyi. Bayram sonrası içinde otellerdeki rezervasyonlarda artış olduğu bilgisi geliyor. İnşallah güzel geçecek" dedi.
DEV YOLCU GEMİSİ
Bodrum'da bugüne kadar gelen yolcu gemilerinin büyüğü olan 'Celebrity Reflection', dördüncü kez demirledi. Kuşadası'ndan Bodrum'a gelen Malta bayraklı 319 metre boyundaki yolcu gemisi 'Celebrity Reflection'un, çoğunluğu İngiliz ve Amerikan 3 bin 246 yolcusuyla 1238 personel olduğu belirtildi. Gemiden inen turistler bir kısmı ilçe merkezinde ve sahilde yürüyüş yapıp, tarihi yerleri gezerek özellikle hediyelik eşya dükkanlarından alışveriş yaptı. Birçoğu da denize girip yüzerek güneşlendi. Tekneyle günlük tura çıkanlar oldu. Geminin Girit'e gitmek üzere akşam saatlerinde demir alarak ilçeden ayrılacağı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!