Bodrum Belediyesi'nde siber güvenlik eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Bodrum Belediyesinde siber güvenlik eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2018 17:29

Bodrum Belediyesi'nde siber güvenlik eğitimi

Haberin Devamı

DÜNYA Güvenli İnternet Günü nedeniyle Bodrum Belediyesi personeline 'siber güvenlik' konulu hizmet içi eğitim verildi.

Bodrum Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü Siber Olaylara Müdahale Birimi tarafından gelişen teknolojiyle birlikte, bilgisayar ortamında saklanan bilgiler ile verilerin güvenliğinin sağlanması ve belediye personelinin bilinçlendirilmesi amacıyla 'siber güvenlik' konulu eğitim semineri düzenlendi.

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi'nde gerçekleşen eğitim seminerine, her müdürlükten personel katıldı. Seminerde Bodrum Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü Siber Olaylara Müdahale Birimi Sorumlusu Eray Bartan siber güvenlik yönetimi, istemci bilgisayarların güvenliği, e-posta güvenliği, kötü amaçlı yazılımlarla mücadele, web sayfalarının ve uygulamalarının güvenliği gibi konular hakkında bilgiler verdi.

Bartan, günümüzde artık herkesin bir dijital kimliğe sahip olduğunu ve bu dijital kimliği güvenli şifreleme ve kimlik doğrulama yöntemleri ile güvence altında tutmak gerektiğini anlattı. Ayrıca en önemli kişisel bilginin şifreler olduğunu ifade ederek, şifrelerin kimseyle paylaşılmaması, herhangi bir yere yazılmaması; rakam, özel karakter ve büyük küçük harflerin kullanılması ile daha güçlü şifrelerin oluşturulması ve her hesap için farklı şifre oluşturulması gerektiğini söyledi.

Seminer sonunda, Bodrum Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü Siber Olaylara Müdahale Birimi Yazılım Uzmanı Kürşat Kahveci de personelin sorularını yanıtladı.

Yaklaşık 1.5 saat süren eğitime 120 personel katıldı.

Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!