Böbrek taşı düşürme sürecinde 'hipnoz' dönemi

Güncelleme Tarihi:

Böbrek taşı düşürme sürecinde hipnoz dönemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 14:40

Böbrek taşı düşürme sürecinde 'hipnoz' dönemi

Haberin Devamı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde sağlık hizmeti veren Medical Park Hastanesi'nde görevli Psikolog Dilber Demir Baydar, böbrek taşı düşürme sürecinde yaşanan ağrıları gidermede hipnoz yönteminin kullanıldığını söyledi.
Hipnoz yönteminin sadece psikolojik amaçla değil, çeşitli hastalıklarda ağrıları azaltmaya destek amaçlı olarak da kullanıldığını ifade eden Dilber Demir Baydar, "Hipnotik yöntem ile hastanın geçmişini video kayıttan seyrederken, geleceğine yönelik tedavimizi planlarız. Hipnoz edilmede bireyin hipnoza yatkınlığının önemi büyüktür. Hipnozun çok geniş olan kullanım alanları var. Bunlar arasında böbrek taşı düşürmeye bağlı ağrılar da yer alıyor. Anksiyete, huzursuzluk, fobiler, tikler, kekemelik, tırnak yeme, panik atak, yeme bozuklukları gibi birçok psikolojik sorunda, migren, siğil, sivilce, ülser, sedef hastalığı, astım, ülseratif kolit, tansiyon yüksekliği, çeşitli romatizmal hastalıklar, çeşitli alerjik hastalıklarda destek olarak hipnoz kullanılır" dedi.
Hipnoz kullanımının geniş bir yelpazede sonuçlar verebildiğini kaydeden Baydar şunları söyledi:
"Böbrek taşına ve taş düşürmeye bağlı ağrılar, baş ağrıları, migren, romatizmal ağrıları, zona ağrıları, trigeminal nevralji, kanserlere bağlı ağrılar, artrit ve fizik tedavi seanslarındaki ağrıların giderilmesinde hipnoz yönetime kullanılıyor. Psikojenik kaynaklı tıkanıklıkların ve korkularda, gebelik sürecinin tam sağlıklı ve huzur içinde geçmesini sağlamada, gebelik esnasında ortaya çıkan aşırı bulantı ve kusmaların önlenerek bebeğin sağlıklı gelişiminin sağlanmasında, ağrısız normal doğum yapmada da sonuçlar alınabiliyor hipnozdan."

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!