BMC'nin Sakarya'daki yatırım kararı

Güncelleme Tarihi:

BMCnin Sakaryadaki yatırım kararı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 12:57

- SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul:- "Bu yatırımla şehrimizin yerli otomobil konusunda eli güçlenmiştir"- "Sakarya, milli üretim ve otomotiv şehri olacak. BMC'yle birlikte yeni yatırımlar da şehrimize kayacak"

Haberin Devamı

SAKARYA (AA) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Karasu ilçesinde yapacağı yatırımın kentin yerli otomobil konusunda elini güçlendirdiğini söyledi.

Kösemusul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savunma sanayi araçları başta olmak üzere kamyon, otobüs ve motor üretimi gerçekleştirmek üzere Sakarya'daki yaklaşık 222 hektarlık alanın, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ adına münferit yatırım yeri olarak tahsis edildiğini hatırlattı.

Sakarya'nın otomotiv sektöründe güçlü bir çekim merkezi olduğuna dikkati çeken Kösemusul, "Sakaryamız milli tank ve milli tren üretimiyle birlikte dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen otomotiv firmalarına ev sahibidir ve olmaya devam edecektir" dedi.

Haberin Devamı

Kösemusul, BMC kararıyla Sakarya'nın yerli otomobil konusunda iddiasının arttığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Otomotiv şehri Sakarya hedefiyle önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Şehrimizin potansiyeli ve değerleriyle stratejik yatırımlara ev sahibi olacağını her fırsatta dile getirdik ve sanayi hamlelerimizi tamamladık. Çok dikkatli planlarla şehrimizi hazırlıyoruz. BMC, Karasu ilçemizde 1,3 milyar liralık münferit bir yatırım ve 4 bin kişilik doğrudan istihdam, savunma sanayi araçları, kamyon, otobüs ve motor üretimiyle Sakaryamıza ve ülkemize çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bu yatırımla şehrimizin yerli otomobil konusunda eli güçlenmiştir."

Kentin 1914 savaş döneminde tahta arabalar ürettiğini, geçmişten bugüne her zaman milli bir duruşun adı olduğunu vurgulayan Kösemusul, Sakarya'nın bu tecrübeyle stratejik savunma ve yerli otomobil üretimini hak ettiğini vurguladı.

Kösemusul, "Sakarya, milli üretim ve otomotiv şehri olacak. BMC'yle birlikte yeni yatırımlar da şehrimize kayacak. Yan sanayi konusunda da tecrübeli ve iddialıyız. Kaliteli eğitim, nitelikli istihdam ve katma değerli güçlü üretim için çalışmalarımızı yapıyoruz. Ar-Ge ve teknolojiye büyük önem veriyoruz. Sakaryamız otomotiv şehri olarak sunacağı katma değerle ülkemizin 2023 ekonomik hedefine ve yükselişine en çok katkı veren illerin başında gelecektir" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!