Bitlis’te Jandarmanın kuruluş yıl dönümü

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te Jandarmanın kuruluş yıl dönümü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 21:30

Bitlis’te Jandarmanın kuruluş yıl dönümü

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS; (DHA)- Bitlis’te Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 178’nci yılı düzenlenen programla kutlandı.
İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcısı Murat Kütük, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, Tatvan 10. Komando Tugay Komutanı Albay Taner Dinçyürek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri, askeri personeller ve eşleri katıldı.​ Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, gelen mesajların okunması le devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yarbay Yunus Emre Karamanoğlu yaptı. Karamanoğlu, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 178'inci yıl dönümünü gururla kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu:
"Başarılarla 178 yıllık köklü bir tarihe sahip Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan sevgi ve güven bağını korumak, perçinlemek ve daha güçlendirmenin azim ve kararlılığındayız. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında ve ülkemizin her noktasında gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, olmaya devam edecektir."
Programda, Vali Çınar ve beraberindekiler İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde yapımı tamamlanan Atatürk Büstü'nün açılışı yapılırken, mayın arama ve narkotik köpeklerinin gösterisinin ardından hafta çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren askerlere çeşitli hediyeler verildi. Program, fotoğraf, silah ve teçhizat sergisinin gezilmesi ile de son erdi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!