Bitlis’te ‘Sanata Bulaşın’ Projesi

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te ‘Sanata Bulaşın’ Projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 09:14

BİTLİS KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİNDEN SANATA BULAŞIN PROJESİ

Bitlis Kültür ve Sanat Derneği (BİSAD) Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ‘Sanata Bulaşın’ adlı projeyi hayata geçirdi.
Bir restoranda projenin tanıtımı yapan Bitlis Kültür ve Sanat Derneği Başkanı ve üyeleri, tamamen sanatla ilgili hazırladıkları projenin başarılı olacağına inandıklarını söylediler. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Mukail Güzelkaya, proje hakkında bilgiler vererek, bu projenin de daha önceki projeleri gibi faydalı olacağını söyledi. Güzelkaya, “Derneğimiz kurulduğundan bu yana el sanatları, tiyatro, resim, halkoyunları kursları açara şu ana kadar birçok proje yönetti. Son olarak ‘Köy köy, okul okul tiyatro projesi’ ile 284 köye giderek 16 bin 209 ilköğretim öğrencisine ulaşmıştır, bazı köy okullarına kütüphaneler kurmuştur. Sanal medya aracılığı ile gönüllü yardım sever bireyler ile iletişime geçerek topladıkları hediyeleri muhtaç insanlara ulaştırarak paylaşım faaliyetlerinde bulunarak ilimizle sınırlı kalmayıp ilçe, belde ve ilimiz sınırları içerisindeki bütün köy okullarındaki çocuklara eğitim amaçlı tiyatro gösterisi sergilemiştir. Şu an yürütmekte olduğumuz BİSAD sanat merkezi kurulum projesi ile ilimizdeki gençleri sosyal faaliyetlere yöneltip, boş zamanlarını basit kavramlarla değil de her gencin içinde barındırdığı sanatsal ve kültürel yanlarını keşfettirip yaşam anlayışlarını daha kaliteli bir trende yükseltmektir” dedi.
Proje Koordinatörü Haydar Yılmaz ise, BİSAD sanat merkezi projesi Bitlis Valiliği koordinasyonunda Bitlis Kültür ve Sanat Derneği tarafından yürütülmekte olup Kalkınma Bakanlığı’nın SODES kapsamında finanse edildiğini söyledi. Yılmaz, projelerinin amacının Bitlis’te sosyal aktivite alanlarının zenginleşmesine katkı sağlamak ve gençlerin, risk altındaki çocukların öz güvenleri ile tanışacaklarını ve yarınlarından umutlanacakları sıcak bir sanat evinin çatısını oluşturmak olduğunu ifade etti. Yılmaz, “Proje dahilinde Bitlis Belediyesi’nin proje ortaklığı ile eski belediye su işleri binasını restorasyon sonrası projemize tahsis edildi. Şu an binanın iç dizaynını tamamlamaya çalışıyoruz. Bununla beraber proje tanıtım ve kursiyer tespit çalışmaları da yürütüyoruz. Bu çalışmalar 2015 sonu itibari ile tamamlanacak, 2016 yılı başlangıcı ile sanat merkezinde sanatsal eğitim çalışmalarımız başlayacaktır. BİSAD sanat merkezinde proje boyunca tiyatro, halk oyunları, el sanatları, resim, bağlama ve gitar aktivitelerine dair eğitim çalışmalarımız proje sonu yani 2016 Ekim ayına kadar devam edecektir. Aynı zamanda sanat merkezimizde mini bir kütüphane, kursiyerlerimiz yorgunluklarını atacakları sanat cafe ve okul çağındaki öğrencilerimizin çalışmalarını yapabilecekleri bir etüt odası da olacaktır. Ayrıca ilerleyen zamanlarda el sanatları sergisi, resim sergisi, oda tiyatrosu, halkoyunları gösterisi, şiir dinletisi gibi birçok sürpriz etkinlikler de düzenlemek düşüncelerimiz arasındadır. İlimiz adına çok önemli bir kazanım olacağına inandığımız böylesi güzel bir projede BİSAD’a güvenip proje için tahsis edilen en güzel yer olarak gördüğümüz eski belediye tarihi binasını proje ortaklığı ile derneğimize kazandıran Bitlis Belediyesi eş başkanlarını Hüseyin Olan ve Nevin Dağkıran Daşdemir’e yürekten teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz. Ayrıca sanat kurslarının halk eğitimi merkezi modüller sisteminden açılmasını sağlayacak olan bir diğer proje ortağımız İl Milli Eğitim Müdürüne de çok teşekkür ediyoruz. Yediden yetmişe tüm il halkına proje sloganımızla çağrıda bulunuyoruz. ‘Sanata Bulaşın’, çünkü sanat hayal gücünün ifadesidir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!