Bitlis’te Köy Okulları Projesi Hayata Geçiyor Kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te Köy Okulları Projesi Hayata Geçiyor Kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 14:25

BİTLİS KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİNİN (BİSAD) BİTLİS TEMSİLCİLİĞİNİ ÜSTLENDİĞİ "KÖY OKULLARI PROJESİ HAYATA GEÇİYOR" ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA KÖY OKULLARINA MİNİ KÜTÜPHANELER KURULDU.

Bitlis Kültür ve Sanat Derneğinin (BİSAD) Bitlis temsilciliğini üstlendiği "Köy Okulları Projesi Hayata Geçiyor" etkinliği kapsamında köy okullarına mini kütüphaneler kuruldu.
Ankara’dan İç Mimar Ebru Tırpancı tarafından başlatılan ve ülke genelinde birçok insanın yanı sıra Google çalışanları Tuğçe Kabaza ile Selçuk Arkun’un da katılım sağladığı kampanya dahilinde Bitlis merkeze bağlı Doğanlı Köyü İlkokulu ve Hizan ilçesine bağlı Ekinli Köyü Deliklitaş Mezrası ilkokulunda öğrenimlerini sürdüren öğrencilere karne hediyesi mahiyetinde oyuncaklar kırtasiye malzemeleri dağıttı. Bunun yanı sıra kampanya dahilinde toplanan hikaye kitapları ile Doğanlı köyüne mini bir kütüphane kurularak bir önceki kampanyada oluşturulmuş olan Ekinli Köyü Deliklitaş Mezrası ilkokulu kütüphanesine yeni gelen kitaplardan eklemeler yapıldı.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan BİSAD Başkan Yardımcısı ve Köy Okulları Projesi Hayata Geçiyor kampanyasının Bitlis gönüllüsü Haydar Yılmaz, Yurt genelinden insanların katılımı ile köy okullarımıza bu denli güzel kazanımları sağlayan bu kampanyanın Koordinatörü Ebru Tırpancı’ya, Google çalışanlarına ve buradaki çocukları düşünüp destek veren güzel yürekli insanlara BİSAD ailesi olarak gülümseyen minik gözler adına teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!