GeriSeyahat Bir kitap, bir şehir, 50 mekân
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bir kitap, bir şehir, 50 mekân

Bir kitap, bir şehir, 50 mekân

Gazeteci Ufuk Kaan Altın yeni kitabıyla sizi İstanbul’un ruhunu yansıtan 50 restorana davet ediyor.

Ufuk Kaan Altın, Milliyet Cadde’de yayımlanan ve üç yıla yayılan restoran yazılarını ‘Benim Güzel Lokantalarım’ adlı kitabında topladı. Kitabın ve yazıların muadillerinden farkı, klasik kriterlere bağlı kalmaması. Bazen Afrika sirklerinde çalışan işletmeci Celal Bey’in hikâyesi ön plana çıkarıyor, bazen de Asmalı Cavit üzerinden meyhane kültürünün genel özelliklerine uzanıyor. İstanbul’un ruhunu yansıtan 50 mekânda sizi de bu sohbetlere ortak ediyor Ufuk Kaan Altın. Ek olarak aşçı-yazar Ebru Omurcalı’nın kitaba eklediği tariflerinden oluşan mezelerle, bahsi geçen sofraları evinizde de kurma opsiyonunuz var.
Altın, yemek yazarlığının başlangıcını şöyle anlatıyor: “Lokanta/mekân yazarlığı hiç aklımda yoktu. Bir hafta sonu, gazeteyi doldurmak gerekiyordu. Oturdum Asmalı Cavit’i yazdım. İlk yazım çıktıktan sonra çok güzel mesajlar geldi. İnsanlar tarzımı sevdi.” Başta yazıları kitaplaştırmayı düşünmemiş ama şimdi ikinci bir kitap fikrine bile sıcak bakıyor: “Hiç tecrübem yoktu bu konuda, çok acemilik çektim ama artık öğrendim. İkinci kitap çok daha kolay olacaktır benim için.”
Kapsamlı gastronomi analizlerinden ziyade samimi yazılar barındıran ‘Benim Güzel Lokantalarım’ı Alfa Yayınları etiketiyle kitapçılarda bulabilirsiniz.

Ufuk Kaan Altın’ın favorileri

Lezzetler: Asmalı Cavit’in ızgarada yaptığı kıymalı börek, Beeves’ın kuzu sırtı,
Eski Ev’in karides salatası
İstanbul restoranları: Eski Ev / Yeşilköy, Arşipel / Kuruçeşme, Mira / Arnavutköy, Asmalı Cavit / Asmalımescit, Beeves / Şaşkınbakkal, Mabeyin / Kısıklı, Le Select / Göktürk
İstanbul dışı: Sardunya / Selimiye, Elado / Bodrum
Gemibaşı / Bodrum, Sisim / İzmir, Antiochia / Antakya
Çeşm-i Cihan / Amasra
Ege’nin karşı kıyısı:
Aleksandr’ın Yeri / Meis,
Manos / Simi, Barbuni / Kos

False