Binlerce işletmenin gözü KOSGEB’te destek bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Binlerce işletmenin gözü KOSGEB’te destek bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2010 00:00

Kredilendirme çalışmaları kapsamında Sincan Merkez Müdürlüğü’ne ilk iki günde 6 bin işletme başvurdu. Yedek listede bekleyen binlerce kişi yeni destek paketi bekliyor.

Haberin Devamı

HÜKÜMETİN küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek amacıyla uyguladığı kredilendirme çalışmalarında KOSGEB Sincan Merkez Müdürlüğü’ne ilk iki gününde 6 bin işletmenin başvuru yaptığı bildirildi. KOSGEB yetkilileri, yedek listede bekleyen binlerce işletmenin, hükümetin yeni bir destek paketini beklediğini belirttiler.
KOSGEB Sincan Merkez Müdürlüğü’ne Bolu ve ilçeleri, Ankara’nın Polatlı, Haymana, Kızılcahamam, Nallıhan, Beypazarı, Güdül, Ayaş, Kazan, Sincan ilçelerinin bağlı olduğu belirtildi. Bu bölgelerden yapılan başvurunun 6 bin olması ise işletmelerin ekonomik desteğe duydukları ihtiyacın bir göstergesi olarak değerlendirildi.
Yeniden kredilendirme
İşletme sahipleri, başvuruların iki günde tamamlandığını hatırlatarak “KOSGEB’e kayıtlı olmayan ve kaydını yenileyen binlerce işletme var. Bu işletmeler, bürokratik sorumluluklarını yerine getirmeye çalışırken, kredi başvuru süresini de kaçırmış oldular. İşletmeciler, “Hükümetin yeniden bir kredilendirme yapmasını istiyoruz. Hepimiz zor durumdayız, işlerimizin toparlanması için verilecek olan kredi bizim için can suyu olacaktır” diyerek, hükümetten yeni bir adım beklediklerini söylediler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!