Bingöl’de Karla Mücadele Sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Bingöl’de Karla Mücadele Sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 13:07

BİNGÖL BELEDİYESİ, 4 GREYDER, 4 KEPÇE, 4 DAMPERLİ KAMYON VE 60 PERSONELLE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR (YILMAZ ATAR BİNGÖL İHA)

Bingöl’de etkili olan kar yağışıyla birlikte Bingöl Belediyesi, 12 araç, 60 kişilik ekip ile cadde ve sokaklarda biriken karları temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor.
Bingöl’de etkili olan kar yağışı ile birlikte Bingöl Belediyesi’ne bağlı ekipler, cadde ve sokaklarda biriken karları temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Bingöl Belediyesi 4 greyder, 4 kepçe, 4 adet damperli kamyon, 60 personel ile şehir içerisinde kapalı olan yol ve kaldırımları açmak için çalışmalarına devam ediyor. Mobilize edilen ekipler, ellerindeki kar kürekleri ile cadde kenarlarındaki kaldırımlarda biriken karları temizliyor. Ayrıca buzlanma riskine karşı 2 ekiple tuzlama çalışmalarının da yürütüldüğü çalışmalarda, ihtiyaç duyulması halinde personel ve ekipman sayısında artış yapılacağı da belirtildi.
Kar küreme çalışmalarının devam ettiği belirtilen Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü açıklamasında, “Şehrimizi etkisi altına alan yoğun kar yağışının devam ettiği bugünlerde ekiplerimiz özverili bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar. Etkili olan kar yağışı ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Şehrin değişik noktalarında karla mücadele çalışmaları aralıksız olarak sürdürülüyor. Şehrin bütün mahallelerinde kar temizliği çalışmaları yapılıyor. Kar yağışının etkili olması nedeniyle özellikle ana arterlerin açık tutulması için ekiplerimiz aralıksız çalışmaktadır. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre vardiya sistemi ile çalışmalarına devam etmektedir” denildi.
Açıklamada, son günlerde etkili olan soğuk havaya karşı vatandaşlardan su sayaçlarını korumaları uyarısında bulundu.
PARK VE TOPLU TAŞIMA HATIRLATMASI
Geçmiş yıllarda sıkça yaşanan olumsuz koşullara karşı sürücülerin daha hassas davranması istenilen açıklamada, yoğun kar yağışının etkili olmasıyla birlikte özellikle çarşı merkezi ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde yol kenarına araç parkı yapılmaması uyarısında bulunuldu.
Açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksama yaşanmaması için toplu taşıma araçlarının tercih edilmesinin fayda sağlayacağı kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!