Zafer Çoktan kimdir, nereli? AK Parti Keçiören Belediye Başkan Adayı Zafer Çoktan'ın biyografi bilgileri

Güncelleme Tarihi:

Zafer Çoktan kimdir, nereli AK Parti Keçiören Belediye Başkan Adayı Zafer Çoktanın biyografi bilgileri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2024 16:28

Zafer Çoktan, AK Parti Keçiören Belediye Başkanı Adayı olarak ilan edilmesinin ardından kariyeri ve hayatı ile merak edilen isim olmaya başladı. AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı yapan Zafer Çoktan, belediye meclis üyeliği görevinde de bulundu. Peki, Zafer Çoktan kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Zafer Çoktan, 1974 yılında Ankara'nın Keçiören ilçesinde dünyaya geldi. İlkokuldan liseye kadar Keçiören'de eğitim alarak büyüyen Çoktan, daha sonra lisans eğitimi için İstanbul'a gitme kararı aldı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni başarıyla tamamlayan Çoktan, mezuniyetinin ardından serbest avukatlık kariyerine adım attı. 2014 yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlenerek siyasi arenada önemli bir rol üstlendi.

Aynı dönemde Keçiören Belediyesi'nde AK Parti Meclis Üyeliği görevini de başarıyla yürüten Çoktan, parti içindeki görevine devam etti.

Üniversite yıllarında Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nde aktif görevler üstlenen Çoktan, daha sonra AK Parti'ye geçerek siyasi kariyerine bu çatı altında devam etti.