Vaktı muaraza nedir, ne demek? Vakt-ı Muaraza ne anlama geliyor? Kızıl Goncalar Cüneyt meydan okudu!

Güncelleme Tarihi:

Vaktı muaraza nedir, ne demek Vakt-ı Muaraza ne anlama geliyor Kızıl Goncalar Cüneyt meydan okudu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2024 20:56

Vakt-ı muaraza nedir, ne demek? soruları ekran başındakilerin yoğunlaştığı konulardan oldu. Kızıl Goncalar dizisinde Cüneyt, posta geçen amcası Sadi Hüdayi'ye meydan okuyarak vaktı muaraza ilan etmişti. Bu haftaki bölüm fragmanlarında ise vaktı murazadan kesitlere yer verildi. Son bölümün tekrarını izleyenler bu akşam ki yeni bölümü izleyecek olanlar ise "Vaktı muaraza ne demek, ne anlama geliyor?" sorusuna cevap arıyor. İşte, Vakt-ı Muaraza anlamı ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

 "Vakt-ı Mekatıl"dan sonra şimdi de "Vakt-ı Muaraza" kelimesinin anlamı merak edilip araştırılıyor. Geçtiğimiz yayınlanan Kızıl Goncalar son bölümünde Cüneyt Efendi, amcası Sadi Hüdayi'yi mürşit olarak tanımayıp vaktı muaraza talebinde bulundu.Bu akşam yayınlanacak bölümde ise vaktı muaraza yapılacak. "Vaktı muaraza ne demek? Vaktı muaraza kelime anlamı nedir?" sorularının cevabını araştırıyor. İşte merak edilen sorunun cevabı...

VAKTI MUARAZA NE DEMEK?

TDK'ya göre muaraza çekişme ve kavga anlamlarına gelmektedir. Vaktı muaraza ise ihtilafa düşülen konular sonrasında yapılan tartışma zamanını ifade ediyor.

Dizide ise Cüneyt Efendi ve Sadi Hüdayi mürşitlik için vaktı muarazada birbirleriyle münazara edecekler. Münzarayı kaybeden kişi ise yıllarca dergahtaki bir hücrede hapis kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası: