TYP KURA SONUÇLARI (İSİM LİSTESİ) SORGULAMA: Temizlik ve güvenlik personeli alımı sonuç ekranı ( İL İL SORGULAMA)

Güncelleme Tarihi:

TYP KURA SONUÇLARI (İSİM LİSTESİ) SORGULAMA: Temizlik ve güvenlik personeli alımı sonuç ekranı ( İL İL SORGULAMA)
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2022 12:06

TYP sonuçları ile bu yıl da kamu okullarında binlerce personel istihdam edilecek. Okullardaki temizlik personeli açığını kapatmak için İŞKUR aracılığıyla TYP kura çekilişi yapan Milli Eğitim Bakanlığı, kura sonuçları bilgisini erişime açıyor. Pek çok ilde gerçekleşen çekilişte asil ve yedek adaylar belirlenirken, istenen belgeler de erişime açıldı. Toplam 9 ay boyunca İŞKUR bünyesinde okullarda hizmet verecek olan adaylar, asgari ücret üzerinden ücretlendirilecek. İşte, İŞKUR TYP kura sonuçları ile temizlik personeli alım süreci hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

TYP kura sonuçları ile temizlik ve güvenlik personeli gibi çeşitli pozisyonlara başvurularını yapan adaylar isim listelerine odaklandı. Toplum Yararına Programlar kapsamında alımı yapılacak olan TYP personel başvuruları bazı illerde tamamlanırken, mülakat sınavı ile kura çekimi de gerçekleşmeye başladı. Okullarda 9 ay boyunca temizlik görevlisi olarak çalıştırılmak üzere açılan kontenjan için başvuruda bulunan binlerce aday kura çekimi ile görevlerine başlayabilecekler. Peki, TYP sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, TYP kura sonuçları sonrasında sözlü sınav sürecine dair bazı bilgiler

ANTALYA

Antalya'da 81 kişilik kontenjan için başvuruda bulunan 162 kişiye öğretmen evinde mülakat yapılırken, Adıyaman ve Malatya’da ise kura çekimi sonucu isim listeleri belirlendi. İŞKUR TYP ilan sonuçları şehirlerin il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü internet adresi üzerinden sorgulanacak.

Haberin Devamı

ANTALYA'DA MÜLAKAT SINAVLARI

Toplum Yararına Program (TYP) bünyesinde, Korkuteli genelindeki okullarda 9 ay boyunca temizlik görevlisi olarak çalıştırılmak üzere açılan 81 kişilik kontenjan için başvuruda bulunan 162 kişiye öğretmen evinde mülakat yapıldı.

Öğretmen evinde, Komisyon Başkanı ve Milli Eğitim Şube Müdürü Bahattin Yılmaz ile Korkuteli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Uysal’dan oluşan komisyonda, mülakata katılan 162 kişinin müracaatları değerlendirildi.

İŞKUR TYP SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Başvuru yapan adaylar İŞKUR tarafından gerçekleştirilen TYP ilan mülakat ve kura sonuçlarına bulundukları şehirlerin il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü internet adresi üzerinden ulaşabilirler.

Örneğin; Sinop Gerze'de kura çekimi sonuçları ilçe milli eğitim müdürlüğünün resmi internet sitesi içerisinde yayınlandı.

TYP KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ZONGULDAK

Zonguldak’ın Kozlu İlçesinde okullara personel alımı için kura çekimi yapıldı Toplum Yararına Programı (TYP) çerçevesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda temizlik görevlisi olarak çalışacak toplam da 405 kişiyi belirlemek üzere, Kozlu İlçesinde kura çekildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda temizlik görevlisi olarak Merkez İlçe 140, Kozlu 22, Kilimli 18, Çaycuma 65, Devrek 17, Gökçebey 15, Kdz. Ereğli 99 ve Alaplı 29 olmak üzere toplam 405 kişiyi belirlemek üzere, Kozlu Belediyesi Nikah Salonu’nda 3 Eylül 2022 Cumartesi günü noter huzurunda kura çekim gerçekleştirildi. Noter kurasında ise heyecan doruktaydı. Noter kurasında isimleri çıkanlar büyük sevinç yaşadı. Zonguldak İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Eryiğit yaptığı açıklamada, "Merkez İlçe 140, Kozlu 22, Kilimli 18, Çaycuma 65, Devrek 17, Gökçebey 15, Kdz. Ereğli 99 ve Alaplı 29 kişi ilimiz Merkez ve ilçelerinde belirlenen okullarda 05.09.2022 ile 20.01.2023 tarihleri arasında 4.5 ay süresince görev yapacaklar" dedi.

ADIYAMAN

Haberin Devamı

Adıyaman merkez ve köylerinde bulunan okullarda görev yapacak 216 temizlik görevlisi kura ile belirlendi.

2022-2023 eğitim öğretim sezonunun 4,5 aylık bölümünde görev yapacak geçici temizlik personeli kura ile belirlendi. Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) çerçevesinde Adıyaman merkezdeki okullar için 159 asil, 318 yedek, köylerdeki okullar için ise 57 asil, 171 yedek kura ile belirlendi. Adıyaman merkez ve köylerinde ki 216 kişilik kadro için 4 bin 98 kişi başvuruda bulundu. MALATYA Malatya’da okullarda çalıştırılacak temizlik personellerini belirlemek için kura çekimi yapıldı. Kura çekiminin kamera kaydı da alındı.

12 Eylül Pazartesi günü ilk ve orta ve liselerde eğitimin başlayacak olması nedeniyle eğitim kurumlarında çalıştırılmak üzere Toplum Yararına Programı (TYP) çerçevesinde noter kurası çekilişi, asil ve yedek olarak Fuat Sezgin Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Kura çekiminin kamera kaydı da alındı.

Kura sonucuna göre Malatya’daki okullarda 774 kişi temizlik personeli olarak görevlendirilecek.