TOKİ başvurusu nasıl yapılır? İstanbul, Ankara İzmir ve 81 ilde uygun fiyatlı TOKİ evleri! Gözler TOKİ başvuru şartları ve tarihlerinde

Güncelleme Tarihi:

TOKİ başvurusu nasıl yapılır İstanbul, Ankara İzmir ve 81 ilde uygun fiyatlı TOKİ evleri Gözler TOKİ başvuru şartları ve tarihlerinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2022 07:13

TOKİ başvuru şartları ve tarihleri için araştırmalar hızlandı. TOKİ sosyal konut projesi için detaylar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulmuştu. Kurum, TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları ile ilgili "30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak." demişti. Bugün gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı yüzyılın projesi olan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut kampanyasında olacak. Gençler, emekliler, şehit yakınları, gaziler ve engelliler bu projeden öncelikli olarak faydalanacak. Peki, TOKİ başvuru şartları neler olacak ve başvurular nasıl yapılır? İşte, TOKİ başvuruları ile ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

TOKİ başvuru şartları belli oldu. TOKİ başvurusu ile 81 ilde binlerce vatandaş ev sahibi olma amacıyla kuraya dahil olacak. TOKİ başvuru şartları çerçevesinde müracaatlarını tamamlayan adaylar, kura çekilişi için bekleyecek. TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları ve detaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 13 Eylül'de açıklanacak. Peki, TOKİ sosyal konut başvurusu ne zaman? TOKİ başvuru şartları nelerdir? İşte, TOKİ başvuruları hakkında ayrıntılar. 

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

Yerel ve yatay mimari çerçevesinde inşa edilecek konutlarda yenilenebilir enerji sistemleri olacak. Sosyal yaşamı destekleyen alanların da bulunacağı projeye başvurmak için projenin ili sınırları içinde en az 1 yıl ikamet etmek gerekiyor. Kendisi, eşi ya da çocukları üzerine tapuda kayıtlı konut bulunmaması gerekiyor.

Haberin Devamı

18 YAŞINI DOLDURMAK GEREKECEK

18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvuru yapabilecek.

Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınacak.

EYLÜL 1991 ÖNCESİ DOĞANLAR GENÇ STATÜSÜ İLE BAŞVURACAK

Genç kategorisine başvurmak isteyenler için yaş sınırı belirlendi. 1991 Eylül ayı ve sonrasında doğanlar genç kategorisinden projeye başvurabilecek.

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri, gaziler, gençler ve engellilere kontenjan ayrılacak.

Aylık hane halkı geliri İstanbul için en fazla 16 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 14 bin lira olması gerekecek.

240 AY VADE İMKANI

Konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olacak ve ödeme toplamı hane halkı gelirinin yüzde 30’unu aşmayacak. 240 aya kadar vade imkanı sağlanacak.

81 İLDE GERÇEKLEŞECEK

81 ilde projeler hayata geçirilecek. Proje kapsamındaki konutlarda yerel ve yatay mimari tercih edilecek, konutlar beş katı geçmeyecek şekilde yapılacak. Çevre dostu yapı malzemelerinin kullanılacağı evler sıfır atığa, enerji verimliliğine ve yenilenebilir enerji sistemlerine uyumlu inşa edilecek.

Proje kapsamında satışa sunulacak 100 bin arsa, elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış, imar planları bulunan ve inşaat yapmaya hazır şekilde teslim edilecek. Başvuru bedeli 500 lira olarak belirlenen kampanyadan faydalanmaya hak kazananlar bu arsalar üzerine kendi evlerini yapabilecek.