TCMB üyesi Fatma Özkul kimdir, kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası PPK üyesi Fatma Özkul hayatı ve biyografisi

Güncelleme Tarihi:

TCMB üyesi Fatma Özkul kimdir, kaç yaşında, nereli Merkez Bankası PPK üyesi Fatma Özkul hayatı ve biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2023 13:50

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın altıncı Para Politikası Kurulu üyesi Fatma Özkul oldu. “Kripto Varlıklar Muhasebesi” kitabının yazarı Bahçeşehir Üniversitesi Prof. Dr. Fatma Özkul, 2023 yılının en iyi finans ve ekonomi kitabı ödülünü almıştı. Peki, TCMB üyesi Fatma Özkul kimdir, kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası PPK üyesi Fatma Özkul hayatı ve biyografisi

Haberin Devamı

Merkez Bankası PPK üyeliğine Prof. Dr. Fatma Özkul atandı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikalası Kurulu Üyeliğine Prof. Dr. Fatma Özkul atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, Fatma Özkul kimdir, kaç yaşında, nereli? TCMB üyesi Fatma Özkul hayatı

FATMA ÖZKUL KİMDİR?

Fatma Özkul, 1978 yılında Elazığ’da doğmuştur. Eğitim hayatına Ayazağa Işık Lisesi’nde başlayan Özkul, 2000 yılında lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde, 2002 yılında yüksek lisansını ve 2006 yılında doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe Finansman Ana bilim dalı’nda tamamlamıştır. 2012 yılında Muhasebe bilim dalında Doçent, 2018 yılında Profesör unvanını almıştır.

Haberin Devamı

2007-2021 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Özkul, akademisyenliğinin yanı sıra; Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcılığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü görevlerini yapmıştır.

2020-2021 akademik yılı itibarıyla akademisyenliğe Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Finansman Ana bilim dalı’nda devam eden Özkul’un, muhasebe ve denetim alanına ilişkin çeşitli ulusal ve uluslararası yayınları bulunmaktadır. Özkul’un Kripto Varlıklar Muhasebesi, İşletmelerde Hile Riski Yönetimi, Perakende İşletmelerde Muhasebe Uygulamaları isimli 3 kitabı yayımlanmıştır.

Platin Dergisi tarafından 2023 yılında üçüncüsü düzenlenen Yılın En İyi İş Kitapları Ödül Töreni’nde Özkul’un “Kripto Varlıklar Muhasebesi” kitabı, Yılın En İyi Finans ve Ekonomi kitabı ödülüne layık görüldü.

Özkul, Türkçe ve İngilizce lisans ve lisansüstü programlarda; Finansal Muhasebe, Uluslararası Muhasebe Standartları, Uluslararası Raporlama, Muhasebe Denetimi, Blokzincir Teknolojisi ve Kripto Varlıklar, Kripto Varlıklar Muhasebesi derslerini vermektedir. Özkul, 2008 yılından itibaren dünyada merakla takip edilen blokzincir teknolojisi ve kripto varlıklar konularında araştırma yapmakta, eğitim ve seminerler vermektedir. Bununla birlikte Özkul, 2021-2022 akademik yılı bahar döneminde Marmara Üniversitesi Muhasebe Finansman doktora programında ilk olarak, Blockchain Technology and Accounting for Crypto Assets dersini açmıştır. Devam eden akademik dönemde lisans seviyesinde ilk olarak Blokzincir Teknolojisi ve Kripto Varlıklar dersini tasarlamış ve öğrenciyle buluşturmuştur. Bu alanda araştırma yapan, doktora ve yüksek lisans öğrencilerine tez danışmanlığı yapmaktadır.

Haberin Devamı

Özkul, İstanbul Blokzincir Kadınları Derneği Kurucu Üyesi, Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı Üyesi, KADEM İş ve Ekonomi Kurulu Üyesi ve BlockchainIST Center Danışma Kurulu üyesidir.

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuş olup, Ziraat Finans ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesidir.

Evli ve iki çocuk annesidir.

Prof. Dr. Fatma Özkul, 22 Aralık 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyeliği’ne atanmıştır.