Sungurlu Belediyesi hangi partide? Çorum Sungurlu Belediye Başkanı kimdir? 2019 Sungurlu yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Sungurlu Belediyesi hangi partide Çorum Sungurlu Belediye Başkanı kimdir 2019 Sungurlu yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2024 21:02

Sungurlu Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Sungurlu yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Çorum Sungurlu Belediyesi hangi partide? Sungurlu Belediye Başkanı kimdir?

Haberin Devamı

2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi 2019’da yapılan seçim sonuçları merak ediliyor. Çorum Sungurlu Belediyesi hangi partide? sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Peki, 2019 Sungurlu Belediye Başkanı kim seçildi? İşte Sungurlu yerel seçim sonuçları 2019

SUNGURLU BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Sungurlu için 19.782 oy kullanıldı. İYİ Parti Başkan adayı Abdulkadir Şahiner %44.88 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Sungurlu Belediyesi İYİ Parti tarafından yönetiliyor.

SUNGURLU BELEDİYE BAŞKANI ABDULKADİR ŞAHİNER KİMDİR?

Abdulkadir Şahiner, 1967 Sungurlu doğumlu bir iş adamı ve siyasetçidir. Sungurlu Lisesi mezunu olan Şahiner, ticaret hayatına kendi işyerinde başlamış ve nakliyecilik sektöründe faaliyet gösterdikten sonra Şahiner Petrol Nakliye Cam Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ni kurarak akaryakıt bayiliği, cam imalatı ve PVC kapı pencere üretim işine giriş yapmıştır.

Haberin Devamı

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) yönetim kurulu Başkan Yardımcılığı yapmış, aynı zamanda Sungurlu Spor Kulüp Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Ticaret ve sanayi alanında aktif rol oynayan Şahiner, Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini üstlenmiş ve ilçesindeki gelişim için çaba sarf etmiştir.

Abdulkadir Şahiner aynı zamanda Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürürken, 30 Mart 2014’te Sungurlu Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve 31 Mart 2019 seçimlerinde İYİ Parti’den adaylığını koyarak ikinci dönem belediye başkanlığına seçilmiştir. Evli ve 2 çocuk babası olan Şahiner, liderlik ve girişimcilik özellikleriyle öne çıkmıştır, Sungurlu’nun sosyal olarak gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur.