Suella Braverman kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? İngiltere hükümetinden Filistin sözleri üzerine görevden alma kararı

Güncelleme Tarihi:

Suella Braverman kimdir, aslen nereli, kaç yaşında İngiltere hükümetinden Filistin sözleri üzerine görevden alma kararı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2023 12:48

Suella Braverman, Filistin'e yönelik tutumları dolayısıyla görevden alındı. Londra’da Filistin yanlısı gösteriler düzenlenmesine izin veren polis güçlerini “taraf tutmakla” itham eden İçişleri Bakanı Suella Braverman, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak tarafından görevden alındı. Sunak, Braverman’ın yerine Dışişleri Bakanı James Cleverly’i getirdi. Cleverly’nin boşalttığı göreve ise eski başbakanlardan David Cameron atandı. Peki, Suella Braverman kimdir, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Suella Braverman, 3 Nisan 1980’de Londra’da doğan, İngiliz politikacı ve avukattır. 2015 yılından beri Muhafazakar Parti’nin Fareham milletvekilidir. 2020-2022 yılları arasında Boris Johnson hükümetinde İngiltere ve Galler Başsavcısı olarak görev yapmıştır. 2022 yılında iki kez İçişleri Bakanı olarak atanmış, ancak kısa süre sonra görevden alınmıştır. Braverman, Brexit yanlısı bir siyasetçi olarak bilinmektedir.

Braverman, 1960'larda Kenya ve Mauritius'tan İngiltere'ye göç eden, her ikisi de Hint kökenli anne ve babanın çocuğu olarak doğdu. Annesi bir hemşire ve belediye meclis üyesiydi, babası bir konut derneği için çalıştı. Braverman, Mauritius'un eski İngiliz Yüksek Komiseri'nin yeğenidir. Kendisi Londra'da doğdu ve büyüdü. Daha sonra üniversite eğitimini için hukuk okumak üzere Cambridge Üniversitesi'e gitti. Fransa'daki Sorbonne Üniversitesi'nde burslu olarak hukuk yüksek lisansını tamamladı.

Haberin Devamı

2018 yılında Başbakan Theresa May tarafından Avrupa Birliği'nden Ayrılıştan Sorumlu devlet bakanı olarak atandı. İrlanda Cumhuriyeti ile Kuzey İrlanda arasında gümrük kontrollerinin olmamasını kapsayan Kuzey İrlanda Protokolü'nü protesto etmek için bu görevinden ayrıldı. Şubat 2020 Kabine Değişikliği kapsamında Boris Johnson tarafından İngiltere ve Galler Başsavcısı olarak kabineye girdi.