Simon Berger kimdir, nereli, kaç yaşında?

Güncelleme Tarihi:

Simon Berger kimdir, nereli, kaç yaşında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2022 12:56

Simon Berger, Şişecam'ın 10 Kasım videosunda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. İsviçreli olan Simon Berger, kariyeri boyunca cam ile pek çok eser icra etmiştir. Peki, Simon Berger kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Simon Berger, 1976 yılında İsviçre'de dünyaya geldi. Camı çekiçle kırarak yapılan sanata öncülük etmesiyle tanındı. Çalışmaları dünya çapında yaygın olarak sergilendi. 

Simon Berger cam üzerine ilk çalışmalarını 2017 yılında İsviçre'nin Niederönz kentindeki stüdyosunda yaptı. Kısa süre sonra tekniğinin özgünlüğü onu medyanın gündemine getirdi ve Avrupa'nın en büyük sokak sanatı festivali olan Grenoble-Alpes Sokak Sanatı Fest gibi birçok kurum veya etkinlik tarafından davet edildi ve burada canlı bir diptik yarattı.

Mart 2021'de Simon Berger, Amerikan Ulusal Kadın Tarihi Müzesi ile ortaklaşa Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Kamala Haris'in bir portresini yarattı. Ağustos 2021'de "Kırılmazız" projesiyle ilişkilendirildi, 2020'de Beyrut limanındaki patlamanın kurbanlarını anmak için MTV Lübnan sponsorluğunda sanat icra etti.

Haberle ilgili daha fazlası: