Emeklilere seyyanen zam nedir? Seyyanen zam ne demek, ne anlama gelir?

Güncelleme Tarihi:

Emeklilere seyyanen zam nedir Seyyanen zam ne demek, ne anlama gelir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2024 18:02

Emeklilere seyyanen zam, son dakika açıklama sonrası öne çıkan konulardan oldu. Milyonlarca emekliye ocak zammının yapılmasının ardından, seyyanen zam emekli maaşları kapsamında yeniden gündeme geldi. Emekli maaşı için gündeme gelen seyyanen zam teriminin anlamı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kamu memur ve işçileri farklı dönemlerde yüzdesel zam yerine seyyanen zam da alabiliyorlar. Peki, Seyyanen zam ne demek? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Seyyanen zam nedir sorusu, kamu kurum ve kuruluşlarındaki milyonlarca çalışan ve emekli vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Seyyanen zam gündemiyle beraber seyyanen kelimesinin anlamı merak konusu oldu. Son zamanlarda kullanılmaya başlanan seyyanen zam ve seyyanen kelimesi eşit anlamına geliyor. Peki, seyyanen zam ne demek, nedir? İşte, seyyanen zam hakkında ayrıntılı bilgiler.

SEYYANEN ZAM NE DEMEKTİR?

Seyyanen zam, tüm çalışanlara eşit zam yapılması anlamına gelmektedir. Yani belli bir çalışan grubuna yüzdelik zam değil, eşit zam yapılmasıdır. Yüzdelik zamda herkes maaşına göre farklı zam alır. Örneğin seyyanen zamda oran 200 TL ise, herkesin maaşı o kadar artar.